5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialCod portocaliu, în vigoare în Bucureşti: Salvarea, suprasolicitată pentru fracturi sau...

Cod portocaliu, în vigoare în Bucureşti: Salvarea, suprasolicitată pentru fracturi sau hipotermie

“Nu avem intersecţii mari blocate. Nicio intersecţie nu e blocată. E flux ridicat. Metroul era gol pe la 7.00 dimineaţa. într-adevar e flux ridicat de trafic şi se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt blocaje în trafic. Străzile mai mici sunt un pic acoperite cu zăpadă, unde nu s-a intervenit, dar în rest, pe Magheru, Lascăr, Cantemir, şoseaua e la negru”, a declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, Ovidiu Munteanu, comisar şef Brigada Rutieră.

Capitala se află, la ora transmiterii ştirii, sub atenţionare cod portocaliu de ger, viscol şi ninsori.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat că de luni dimineaţă până marţi, la ora 10.00, s-a intervenit în cazul a peste 1.600 de solicitări, dintre care 903 au fost de cod roşu şi galben.

“De ieri (luni -n.r.) de dimineaţă, până azi (marţi-n.r.) la ora 10.00, au fost 1.629 de solicitări făcute de SABIF, dintre ele 903 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben. S-a intervenit în cazul a 24 de traumatisme cu suspiciune de fracturi la nivelul membrelor, de asemenea, 39 de persoane care dormeau pe străzi au fost transportate la adăposturile Capitalei şi 149 de cazuri au fost înregistrate în loc public”, a declarat Alis Grasu.

Potrivit managerului SABIF, în urgenţele de cod roşu şi galben intră infarcturile miocardice, durerea toracică, edemul pulmonar, stopul cardio-respirator sau persoanele implicate în accidentele rutiere.

În ceea ce priveşte numărul de echipaje cu care SABIF, în medie, a intervenit, Grasu a precizat că au fost folosite în jur de 60 de echipaje pe fiecare tură.

“Ieri (luni-n.r.), am avut 62 de echipaje de urgenţă, 18 de echipaje de consultaţii şi 15 maşini de transport. Pe timpul nopţii, am avut 58 de maşini de urgenţă, cu 10 maşini de consultaţii şi opt de transport , iar astăzi (marţi-n.r.), până la această oră, avem 60 de maşini de urgenţe, 18 echipaje de consultaţii cu medic şi opt maşini de transport”, a adăugat Grasu.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă