10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialCodul Roșu de precipitații a fost depășit în Techirghiol. Cum s-a intervenit

Codul Roșu de precipitații a fost depășit în Techirghiol. Cum s-a intervenit

Localitatea Techirghiol a fost afectată serios de ploile abundente care au căzut ieri, 10 mai.

Astfel începând cu ora 09:00 și până la ora 13:00 s-au înregistrat precipitații cumulând un total de 88,7 l/mp, din care 71.5 l/mp în aproximativ o oră, ceea ce depășește norma de 50l/mp în 1h, care înseamnă COD ROȘU de precipitații.

„Capacitatea de drenaj a sistemului pluvial a fost depășită producându-se fenomenul de băltire, în zona centrală a orașului Techirghiol apă depășind 60 cm adâncime. Urmare informării prin dispeceratul ABADL de către responsabilii din cadrul formației de lucru Techirghiol, s-a dispus intrarea imediată în dispozitiv a personalului pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo”, au precizat reprezntanții Apelor Române Dobrogea Litoral.

Astfel începând cu ora 11 s-a intrat în dispozitiv de către un echipaj și o autoutilitară, prin punerea în funcțiune a trei motopompe diesel cu un debit de 100 mc/oră. Acestea fac partedin dotarea Centrului de Intervenție Rapidă al Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța.

Echipa ABADL a continuat acțiunile de evacuare a cantităţilor de apă până la ora 19:30 când a fost eliminată apă în exces din zona inundată.

La acțiune au participat și militari din cadrul ISU Dobrogea al Județului Constanța cu o autospecială de pompieri și o motopompă.

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Dinamo, victorie la limită în prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a impus cu scorul de 28-27 în fața danezilor de la Skjern Handbold, pe teren propriu, în prima...
Ultima oră
Pe aceeași temă