Comisarul şef Adrian Iacob este noul rector al Academiei de Poliție

Comisarul şef Adrian Iacob este noul rector al Academiei de Poliție

Comisarul şef de poliţie Adrian Iacob a fost împuternicit, pentru o perioadă de şase luni, în funcţia de rector al Academiei de Poliţie, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Iulian Budușan 0 comentarii

"Ocuparea funcţiei de rector al Academiei de Poliţie se va decide la nivelul instituţiei de învăţământ conform procedurilor stabilite în domeniul legislaţiei specifice învăţământului superior", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

În vârstă de 41 de ani, comisarul şef de poliţie Adrian Iacob este absolvent al Facultăţii de Drept din Academia de Poliţie şi şi-a început cariera în MAI în anul 1998 ca ofiţer de poliţie judiciară.

În cadrul Academiei de Poliţie, ofiţerul a deţinut mai multe funcţii, printre care pe cea de decan al Facultăţii de Poliţie, şef al Catedrei de Ordine Publică şi director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat.

"Principalele priorităţi ale noului rector le reprezintă organizarea în cele mai bune condiţii a examenelor de absolvire şi a celor de admitere în Academia de Poliţie şi menţinerea unui climat organizaţional riguros, specific unei instituţii de învăţământ superior care pregăteşte ofiţerii de carieră ai Ministerului Afacerilor Interne", se arată în comunicat.

Fostul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Daniel Torje, a anunţat pe 12 ianuarie că demisionează din funcţie, după ce Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a demarat o verificare la această instituţie, în urma unui articol apărut într-un ziar local în care o studentă îl acuză de hărţuire sexuală. Torje a dezminţit acuzaţiile privind implicarea în scandalul sexual, declarând că articolul face referire la un subiect inventat.

Comentarii

loading...