Concursuri de dosare, în 90% dintre facultăți

Concursuri de dosare, în 90% dintre facultăți

Reprezentanții universităților din România au programată, luni, o nouă întâlnire cu ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, pentru a discuta modul în care se vor organiza examenele de an, încheiere de ciclu, în învățământul superior, dar și desfășurarea Bacalaureatului.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Potrivit informațiilor obținute de “România liberă”, în urma discuțiilor dintre rectorii universitari, aproximativ 90% dintre examenele de admitere la facultate, în acest an, vor fi organizate sub forma concursurilor de dosare, fiind luate în calcul rezultatele candidaților din cursul anilor de liceu, dar mai ales media și notele aferente materiilor de la examenul național de Bacalaureat.

Din acest motiv, universitățile cer rigurozitate în organizarea și desfășurarea Bacalaureatului.

Printre facultățile care nu sunt dispuse, în acest moment, să renunțe la examenul scris, față în față, la admitere sunt toate cele de Medicină și mai multe de Drept.

Universitățile vor avea și în acest an două sesiuni de admitere: prima, peste aproximativ două luni și a doua, în toamnă, după a doua sesiune a examenului de Bacalaureat.

Sunt universități care iau în calcul admiterea directă la programele de licență a absolvenților de liceu cu performanțe la olimpiadele școlare internaționale și la cele naționale.

Comentarii

loading...