19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialCongresul PSD: Surdo-mut, amendat de jandarmi pentru că a "scandat lozinci"

Congresul PSD: Surdo-mut, amendat de jandarmi pentru că a “scandat lozinci”

Majoritatea amenzilor au fost de 500 de lei și date pentru “participare la contramanifestaţie şi scandări de lozinci împotriva persoanelor care-şi desfăşurau legal activitatea la Congresul PSD”, informează Epoch Times.

Un cetățean care a mai şi afişat mesajul scris ”Liviu Dragnea reales la al XIV-lea congres” s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei.

Culmea, un cetăţean surdo-mut, Ioan Duia, acuză că fost şi el amendat tot pentru scandare de lozinci, cu suma de 2.000 de lei.

Protestatarii acuză o tentativă de intimidare a Jandarmeriei, mai ales că protestul fusese notificat.

“Deşi protestau paşnic, 3 protestatari au fost luaţi şi agresaţi în duba de jandarmerie, apoi duşi la secţie şi amendaţi pe motiv că au strigat termenul “penali” la portavoce. Prin poşta de azi, mai mulţi protestatari primesc amenzi de la Congresul PSD, fără să fi fost legitimaţi. De asemenea, la Congresul PSD am fost martoră când o dubă a jandarmeriei a lovit o protestatară deşi circulaţia era oprită.

După ce protestatara a fost lovită, aceasta a cerut explicaţii şoferului, dar acesta nici măcar nu a coborât din maşină. În schimb, alţi jandarmi au sărit pe protestatară să o agreseze verbal şi să o înlăture de la locul accidentului. Şoferul dubei Jandarmeriei s-a ascuns în spatele dubei, iar în locul lui a venit un alt jandarm”, a declarat o protestatară, pentru Epoch Times.

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă