Consiliul Național al Rectorilor insistă pentru desfășurarea Bacalaureatului

Consiliul Național al Rectorilor insistă pentru desfășurarea Bacalaureatului

Consiliul Naţional al Rectorilor consideră că examenul de Bacalaureat trebuie organizat și în acest an, dar într-un mod responsabil şi echitabil.

Mihai Diac 0 comentarii

Examenul de bacalaureat trebuie să se desfășoare astfel să fie protejată sănătatea elevilor şi a profesorilor, în contextul epidemiei de coronavirus, subliniază un comunicat transmis, miercuri, de Consiliul Național al Rectorilor (CNR).

"Anul şcolar/ universitar nu a fost îngheţat, cu toţii, elevi, studenţi, părinţi şi cadre didactice, am făcut eforturi conjugate pentru a continua procesul de învăţământ. În toată această perioadă actul de predare şi învăţare a fost mutat în mediul digital. Nu a fost uşor şi nu este uşor în continuare. Ar trebui să renunţăm la o procedură de evaluare necesară şi unică prin natura ei, doar pentru că anul acesta trebuie să se desfăşoare diferit? Credem că nu şi considerăm obligatorie implicarea Ministerelor Sănătăţii şi al Internelor, alături de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în elaborarea normelor necesare şi luarea tuturor măsurilor pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a acestui examen", precizează comunicatul CNR.

În cealaltă variantă, "considerăm că eliminarea examenului de Bacalaureat ar genera o inechitate socială importantă între absolvenţii promoţiei 2020 şi cei din promoţiile anterioare şi/ sau viitoare", avertizează CNR.

Comentarii

loading...