14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialConstanța, echipele ISU au intervenit pentru a transporta la spital un pacient,...

Constanța, echipele ISU au intervenit pentru a transporta la spital un pacient, prin nămeți

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, după ce a fost preluat la bordul şenilatei de intervenţie, bărbatul intoxicat cu o substanţă pentru curăţat aragazul, după cum au susţinut membrii familiei, a fost transportat până la Silistra, în Bulgaria, de unde a fost preluat de un echipaj medical şi internat la spitalul din oraşul vecin.

De asemenea, tot în cursul nopţii trecute, două femei gravide şi un pacient cardiac stabil au fost preluaţi cu o şenilată din comuna Tortomanu şi transportaţi ulterior, în siguranţă, cu ambulanţa la Spitalul Municipal Medgidia, pentru îngrijiri.

Pe parcursul nopţii, pe măsură ce vizibilitatea a scăzut sub 60 de metri, zăpada fiind viscolită, autorităţile au decis închiderea circulaţiei pe mai multe segmente de drumuri publice: DJ 222 hotar Tulcea – Râmnicu de Jos – Grădina; Peştera – Pietreni, DJ 226A Cogealac – Râmnicu de Jos, DJ 307 Deleni – Şipote, DJ391 Negru Vodă – Cerchezu – Viroagă; DJ391A Băneasa – Dobromir – Văleni – Şipote – Tufani – Firnica – bifurcaţie DJ392 – Olteni- Viroagă, DJ392 Plopeni – Movilă Verde – Independenţa – Dumbrăveni şi DN 22C între Cernavodă şi Murfatlar.

Pentru defluirea autovehiculelor surprinse de viscol pe drumurile naţionale, echipaje mixte ale poliţiei şi jandarmeriei au organizat deplasarea în siguranţă, dinspre Medgidia spre Constanţa a unei coloane de 40 de autoturisme, cu sprijinul utilajelor de deszăpezire şi a altui grup de de 12 autoturisme între localităţile Cobadin şi Murfatlar.

Directorul Gărzii de Coastă Constanţa, comisar şef de poliţie Cristian Cicu, a declarat că toate punctele de trecere a frontierei de pe teritoriul judeţului Constanţa sunt deschise tranzitului şi că se circulă în condiţii de iarnă, călătorii fiind informaţi în situaţia în care sunt tronsoane de drum închise temporar.

“Aseară, după ce s-a primit un apel prin 112 în legătură cu blocajul întâmpinat în Bulgaria la trei km de punctul de trecere al frontierei Vama Veche, de o coloană cu 10 autoturisme, în care se aflau 16 persoane, am luat legătura cu omologii bulgari şi a fost organizată o misiune de intervenţie şi ajutorare a acestora”, a precizat Cicu, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă