Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Contravenţiile care intră sub incidenţa Legii prevenţiei au fost publicate în Monitorul Oficial

Contravenţiile care intră sub incidenţa Legii prevenţiei au fost publicate în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern privind stabilirea contravenţiilor care intră sub incidenţa Legii prevenţiei, precum şi a modelului planului de remediere, a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Iulian Budușan 0 comentarii

La finalul lunii decembrie, Legea prevenirii, potrivit căreia autorităţile cu atribuţii de control, la constatarea unor nereguli, vor aplica mai întâi avertismente şi vor acorda o perioadă pentru remedierea problemelor, a fost promulgată de Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Legea a fost adoptată, la finalul lunii noiembrie, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Următoarea etapă în aplicarea Legii prevenirii, iniţiată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, este dezvoltarea, de către minister, a portalului dedicat informării publice, pe care autorităţile cu atribuţii de control, constatare şi sancţionare a contravenţiilor au obligaţia să elaboreze şi să difuzeze materiale documentare şi ghiduri.

În plus, aceste autorităţi au obligaţia să aloce, pe pagina de internet proprie, secţiuni special dedicate informării publice, care vor cuprinde drepturile şi obligaţiile persoanelor care sunt supuse activităţilor de control, precum şi atribuţiile autorităţilor care constată contravenţiile şi aplică sancţiunile.

Comentarii

loading...