Ministrul Costel Alexe

Ministrul Costel Alexe

Costel Alexe: Noul șef al Gărzii de Mediu va fi funcționar public, fără apartenență politică

Noul șef al Gărzii Naționale de Mediu va fi funcționar public și, din acest motiv, nu va avea apartenență politică, a anunțat, luni seară, ministrul Mediului, Costel Alexe.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, luni seară, că a avut o discuție cu șefa Gărzii Naționale de Mediu (GNM), Gabriela Dorojan, în cadrul căreia Gabriela Dorojan a acceptat să-și depună demisia, iar noul șef al GNM urmează să fie un funcționar public.

Din acest motiv, șeful GNM nu va avea voie să aibă apartenență politică, a precizat ministrul Costel Alexe.

Șeful GNM are rang echivalent celui de secretar de stat și, din acest motiv, el este numit de premier. Ministrul Costel Alexe nu a dat niciun indiciu privind numele persoanei care ar putea fi numită în fruntea GNM.

Pe de altă parte, ministrul a declarat că, în ultimii cinci ani, adică din 2014 până în prezent, GNM nu a dat nicio sancțiune administrației Municipiului București, în ciuda faptului că Bucureștiul se află, în acest moment, în topul celor mai poluate trei orașe din România.

Primarul Gabriela Firea a anunțat acum câteva zile că va înainta o plângere penală împotriva ministrului Mediului, pe motiv că declarațiile sale stârnesc panică în rândurile cetățenilor Capitalei.

Comentarii

loading...