10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialCovasna: Un nou stadion, cu 7.300 de locuri, va fi construit lângă...

Covasna: Un nou stadion, cu 7.300 de locuri, va fi construit lângă Arena Sepsi

Potrivit sursei citate, investiţia se va cifra la aproape 40 de milioane de lei.

“Predarea noului stadion de fotbal cu 7300 locuri, construit lângă Arena Sepsi este planificată pe vara anului viitor. Teritoriul de lângă Arena Sepsi va fi locul investiţiei de aproape 40 de milioane de lei, în cadrul căreia se va construi un stadion de fotbal modern, precum şi terenuri de antrenament. Executanţii vor începe lucrările de terasament şi pregătire a terenului săptămâna viitoare. Vor fi construite trei terenuri de antrenament: unul cu peluză naturală şi alte două cu peluză artificială. Cele două terenuri cu gazon artificial sunt plănuite a fi predate vara aceasta. Construcţia terenului central va fi începută tot vara aceasta, iar lucrările aferente vor avea rezultate vizibile în toamnă. Se plănuieşte construcţia unui stadion modern care îndeplineşte cerinţele secolului 21, cu tribunele acoperite, climatizare a peluzei, nocturne, vestiare, spaţiu de găzduire şi parcare”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Stadionul va fi dat în folosinţa Clubului de fotbal ACS Sepsi OSK, care activează în Liga I şi foloseşte în prezent baza sportivă a CSM din Cartierul Simeria, aflată în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului.

“Conform estimărilor, stadionul va fi construit într-un an, deci conform scenariului ideal, roş-albii vor juca deja sezonul de campionat 2019-2020 în noul stadion (…) ACS Sepsi OSK antrenează 300 de copii. Datorită succesului echipei promovate în primul eşalon al fotbalului românesc, din ce în ce mai mulţi tineri doresc să înveţe fotbalul. În cadrul pregătirii generaţiilor următoare de fotbalişti însă s-au ivit nişte probleme legate de infrastructură, care ar putea fi ameliorate de noua bază sportivă”, se mai arată în comunicat.

Arena Sepsi, construită la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, a fost inaugurată în luna septembrie 2017. Aceasta are 3.000 de locuri în tribune şi a fost concepută astfel încât să poată găzdui atât competiţii sportive, cât şi întruniri şi evenimente culturale, artistice şi economice.

Lucrările la noua arena au început în 2014, iar investiţia, care s-a cifrat la aproape 19 milioane de euro, a fost finanţată în proporţie de 80% din bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii şi 20% din bugetul local.

În vecinătatea acesteia, au fost amenajate în utimul an un patinoar artificial, precum şi mai multe terenuri de tenis.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă