9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialCraiova, investiție chineză ratată, plătită din banii contribuabililor

Craiova, investiție chineză ratată, plătită din banii contribuabililor

Proiectul, derulat de firma chineza Shandong Ningjian Construction si Primaria Craiova, a demarat dupa semnarea la Beijing in 2014 a unui protocol cu ocazia vizitei premierului Victor Ponta si a primarului de atunci, Lia Olguta Vasilescu.

Proiectul s-a dovedit un esec, firma chineza renuntand la proiectul imobiliar din cauza lipsei de finantare, a anuntat primarul Craiovei, Mihai Genoiu, transmite Agerpres. 

Potrivit primarului, cartierul va fi construit din bani de la bugetul primariei ca un proiect social, in baza Legii 114, iar primele doua imobile vor fi realizate in acest an, pe modelul lor urmand sa fie realizate si celelalte blocuri de locuinte.

Firma chineza a inceput construirea cartierului de locuinte pe un teren concesionat de la Primaria Craiova in baza unui memorandum de intelegere semnat in septembrie 2014 la Beijing, de primarul municipiului, Lia Olguta Vasilescu, presedintele firmei Ninjiang Construction Group Co Ltd, Yang Gencai, si Hu Huibang, managerul general al Bancii de Dezvoltare a Chinei, in prezenta premierilor din Romania si China, Victor Ponta si Li Keqiang.

Memorandumul prevedea colaborarea intre firma de constructii, banca si Primaria municipiului Craiova pentru o investitie de peste 35 milioane de euro pentru construirea a peste 1.800 de apartamente, iar banii ar fi urmat sa provina de la Banca de Dezvoltare a Chinei, care credita firma de constructii castigatoare a licitatiei pentru concesionarea terenului, scrie Agerpres.

In iulie 2017, Primaria Craiova a reziliat contractul cu firma chineza care nu a reusit sa faca dovada disponibilitatii fondurilor necesare pentru reluarea lucrarilor.

Cele mai citite

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...

Renunțarea la candidatul unic PSD-PNL poate declanșa criza politică. Luptele electorale din interiorul Coaliției pot afecta Guvernul

Președintele Klaus Iohannis, aflat acum în Coreea de Sud, pare să fie îngrijorat de modul cum va evolua relația PSD - PNL după ce...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă