Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Crește numărul de persoane care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare

Șeful statului a promulgat legea care prevede extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei de ieșire la pensie.

Mihai Diac 0 comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care reglementează extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea cu doi ani a vârstei de ieșire la pensie.

Potrivit actului normativ promulgat luni, se permite reducerea cu doi ani a vârstei standard de pensionare, fără penalizare, pentru persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui, sau pe o rază de opt kilometri în jurul acestor zone poluate.

În sensul acestei legi, cele mai poluate zone sunt următoarele: Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Drobeta-Turnu-Severin, Târnăveni, Slatina, Turnu Măgurele, Râmnicu Vâlcea, Petroşani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa, Uricani, Hunedoara, Călan, Brad, Criscior, Veţel, Şoimuş, Baia de Criş, Ghelari, Teliuc, Certej, Băiţa, Orăştie și Deva.

Comentarii

loading...