12 C
București
miercuri, 29 septembrie 2021

Crima de la Psihiatria din Slatina: Poliţistul indicat de infirmier în biletul de adio, audiat

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a declarat că procurorul de caz va aprecia dacă se impune audierea poliţistului al cărui număr de telefon se regăseşte în biletul lăsat în urmă de infirmier.

”Sunt date care privesc ancheta şi va aprecia procurorul dacă este sau nu utilă (audierea persoanei indicate în bilet – n.r.). Ar fi util pentru stabilirea mobilului, dar mobilul se ştie”, a afirmat procurorul.

Un bilet de adio a fost găsit în locuinţa din Slatina a lui Gheorghe Ghenea, infirmierul de la Spitalul Slatina care a ucis o asistentă, sâmbătă noaptea. Ghenea susţinea în bilet că victima, Ramona Cosmescu, avea o relaţie cu un poliţist, căruia îi spune ”Plimbatu”, şi că cei doi puneau presiune pe el pentru a ucide un medic şi o asistentă. Bărbatul scria că ar fi trebuit să-l omoare şi pe poliţist, adăugând că simte că se sufocă şi nu poate să-şi ducă planul la îndeplinire.

”Această jigodie nenorocită mi-a distrus viaţa. Ea, în cârdăşie cu omul în care am avut cea mai mare încredere, ofiţer sub acoperire la DNA. M-au umilit în cel mai cumplit mod. Din această cauză am trecut la acest gest. Pentru mine era un calvar să mai trăiesc în halul ăsta. (…) Numărul de telefon al acestui animal. Vreau să afle toată lumea de ce am recurs la acest gest să spuneţi la presă tot. (…) Ajunsesem să fiu urât de toată lumea din cauza lor. Îmi pare tare rău că nu pot să-l omor şi pe el. Din mormânt, din Iad de unde dracu oi fi, nu am să-i dau pace. Ar fi multe de spus dar simt că mă sufoc şi nu pot să-mi duc planul la îndeplinire. Am tot amânat din cauza la mama mea care o să sufere, dar nu mai puteam trăi”, scria Ghenea în bilet.

Bărbatul a lăsat şi un număr de telefon al presupusului amant al Ramonei Cosmescu, dar şi detalii despre cum poate fi găsit. Deşi infirmierul susţinea că este vorba despre un ofiţer detaşat la Direcţia Naţională Anticorupţie, din descrierea locaţiei biroului său rezultă că este vorba despre Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Şefa Secţiei de Psihiatrie, medicul Cristina Mischie, şi asistenta şefă Alice Popescu ar fi trebuit să fie victimele lui Ghenea, potrivit biletului acestuia.

Un bilet similar a fost găsit şi în vestiarul lui Gheorghe Ghenea.

Infirmierul Gheorghe Ghenea, în vârstă de 56 de ani, a ucis-o, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Ramona Cosmescu, de 46 de ani, asistentă la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cu care avea o relaţie de natură sentimentală, după care s-a sinucis. Cei doi erau baricadaţi în sala de tratament a spitalului, iar în jurul orei 1.30 colegii lor au auzit ţipete din camera respectivă. Femeia a fost găsită cu şapte lovituri de cuţit în spate şi trei în gât, iar bărbatul cu venele tăiate, dar şi cu o plagă în zona gâtului.

Ultima oră
Pe aceeași temă