10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialCrucea Roșie relansează "Banca de Alimente"

Crucea Roșie relansează “Banca de Alimente”

În prima lună de la relansarea proiectului “Banca de Alimente”, Crucea Roșie Română a colectat deja 14.500 kg de alimente de bază greu perisabile, adică echivalentul a jumătate din întreaga cantitate colectată pe tot parcursul anului 2019.

Proiectul a fost reluat în decembrie 2019. Alimentele strânse în luna decembrie au asigurat necesarul de alimente de bază pentru 2.150 de familii, timp de o lună. 

Sub sloganul “Banca pentru Altcineva”, campania încurajează românii să facă Food Banking, adică să adopte un nou mod de a investi în viitorul societății, prin donații constante.

“Prin Banca de Alimente ne adresăm unei nevoi reale a societății. Din păcate, în România, 40% din populație trăiește sub nivelul pragului de sărăcie. Statisticile dureroase ne arată că anul trecut un sfert dintre români trăiau cu mai puțin de 9 lei pe zi, iar grija constantă a zilei de mâine le face pe aceste persoane extrem de vulnerabile. Ne propunem ca după 10 ani de la lansare să avem mai multe donații, să putem ajuta cât mai multe familii în nevoie, dar mai ales să dezvoltăm obiceiul de a dona constant pentru cât mai mulți români”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă