Foto: Inquam Photos

Foto: Inquam Photos

Cu sau fără Legea carantinei, putem avea o nouă stare de urgență

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că „deocamdată” nu se impune o nouă stare de urgență, dar că ea poate fi luată în calcul.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că “deocamdată” nu este necesară reinstituirea stării de urgență în România, dar că o asemenea variantă poate fi analizată dacă epidemia de coronavirus se va agrava în România.

Ministrul Tătaru a precizat că o asemenea propunere va veni, dacă va fi cazul, de la Ministerul Sănătății, pe care îl conduce, către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), condus de premierul Ludovic Orban, iar dacă va fi aprobată în CNSU, propunerea de reinstituire a stării de urgență va fi trimisă către președintele României.

Pentru prelungirea stării de alertă, acum în vigoare, este necesară decizia premierului Orban, iar pentru reinstaurarea stării de urgență ar fi necesară decizia șefului statului.

Ministrul Nelu Tătaru s-a remarcat deja, pe timpul celor două luni cât România a fost în stare de urgență, din martie până în mai, prin măsurile ferme adoptate în domeniul sanitar, inclusiv prin schimbarea unor directori și prin introducerea managementului militar la mai multe spitale civile. Dreptul ministrului Sănătății de a numi și de a revoca manageri de spital a încetat la expirarea stării de urgență.

Pe de altă parte, Opoziția parlamentară acuză PNL că a profitat de starea de urgență pentru a face achiziții, din bani publici, fără licitație. O ilustrare a acestei situații este ancheta desfășurată în prezent la compania de stat Unifarm, anchetă în cadrul căreia fostul director general al Unifarm este acuzat de luare de mită.

Comentarii

loading...