Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cultură pe gard. Ideea unui preot buzoian

Cultură pe gard. Ideea unui preot buzoian

Un preot buzoian încurajează lectura oferind curioșilor cărți pe care le pot împrumuta chiar de pe gardul bisericii Sf. Dumitru.

Rl online 0 comentarii

"Începând de mâine, 24 octombrie 2018, dacă veți trece pe str. Parâng, nr. 26, pe gardul bisericii "Sf. Dumitru" veți observa un raft cu cărți. Este vorba de Biblioteca de la stradă pe care o punem la dispoziție trecătorilor", a scris preotul Ene Romeo pe pagina sa de Facebook.

"Regulamentul bibliotecii: împrumutati o carte, mergeți într-un loc liniștit, citiți toate paginile, povestiți prietenilor ce ați citit, aduceți cartea înapoi pe raft și repetați procedura săptămânal".

Ideea a pornit de la lipsa bibliotecilor sau librăriilor din oraș.

"Astăzi am aflat că la nivel național, în ultimii ani, s-au inchis câteva sute de biblioteci, în Buzău am observat că sunt din ce in ce mai puține librării (locuri în care se vând cărți), iar spațiu alocat acestora este din ce în ce mai restrans", scrie preotul.

"Nu este de ajuns sa cumperi cărți "pe care trebuie să le ai în bibliotecă", ci este esențial să citești "non multa, sed multum". Împrumutați cu încredere! Cărțile nu fac zgomot, daca citiți nu veți fi intrerupți de publicitate și vă asigurăm că cititul nu îngrașă", mai spune Ene Romeo.

De altfel, preotul îi îndeamnă pe oameni să doneze cărți. "Dacă aveți o bibliotecă pe care nu o mai folosiți, o puteți dona", a mai spus preotul.

Comentarii

loading...