23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialCum sa iti supraveghezi casa intr-un mod eficient!

Cum sa iti supraveghezi casa intr-un mod eficient!

Nici macar in momentul in care suntem acasa nu putem sa spunem ca o putem supraveghea si ca o putem proteja 100%, asadar, este bine sa cautam solutii alternative de supraveghere.

Din fericire, tehnologia existenta pe site-uri precum www.comod.ro ne ajuta oferindu-ne o multime de solutii, cum ar fi sistemele de supraveghere video sau videointerfoanele. Desi par elemente simple, sistemele de supraveghere sunt destul de complexe si trebuie sa fie alese cu o atentie maxima.

Daca ai decis ca este cazul sa iti dotezi casa cu un astfel de sistem, trebuie sa te asiguri ca tii cont de o multime de detalii, multe dintre ele extrem de importante:

Asigura-te ca stii cu exactitate ce vrei sa supraveghezi. Exista puncte foarte importante, care necesita supraveghere si exista puncte care nu necesita niciun fel de interes. Stabileste si noteaza pe o hartie fiecare punct important pentru tine, in asa fel incat sa pozitionezi camerele de supraveghere cu precizie asupra lor.

Fii atent la fiecare detaliu din jurul camerelor de supraveghere. Fiecare detaliu conteaza, cum ar fi un copac pus in fata camerelor, posibilitatea de inzapezire sau parcarile, unde masinile pot obstructiona din vedere. Nu te poti gandi chiar la tot, insa poti sa descoperi cat mai multe astfel de detalii.

Stabileste daca vrei sa supraveghezi spatii de exterior sau de interior. Este un alt aspect deosebit de important. Pentru spatiile din exterior exista camere de supraveghere speciale, care sunt dotate cu carcase foarte rezistente si pot face fata fara probleme intemperiilor si inghetului, in timp ce pentru spatiile de interior exista camere de supraveghere normale.

Asigura-te ca achizitionezi doar camere de supraveghere de buna calitate. Conteaza foarte mult firma producatoare si evident, dotarile fiecarui element pe care il alegi. Opteaza pentru firme precum Veyo si Hikvision si incearca sa te asiguri ca ai spatiu suficient pe HDD si o multime de specificatii pentru camera. S-ar putea sa ai nevoie de infrarosu (pentru vizibilitate pe intuneric) sau de detectarea miscarii.

Opteaza pentru sisteme gata facute. Este adevarat, ai si posibilitatea de a-ti forma un sistem de supraveghere pe bucati si sa achizitionezi un anumit tip de DVR si un anumit tip de camera. S-ar putea ca acestea sa nu se potriveasca insa. Incearca sa optezi pentru sisteme gata facute, deoarece acestea iti ofera garantia ca functioneaza foarte bine.

Informeaza-te! Este, poate cel mai important aspect. Cu cat ai mai multe informatii despre camerele de supraveghere, cu atat sansele sa achizitionezi cel mai bun sistem de supraveghere video sunt mai mari. Poti sa obtii informatii de pe internet sau poti intreba reprezentantii magazinului de unde achizitionezi camerele. O oferta completa de camere de supraveghere la cele mai bune preturi o gasesti aici. Este bine sa alegi un magazin dedicat supravegherii, ai carui angajati sa cunoasca cat mai bine domeniul. Pana la urma, informatia este extrem de importanta si te poate ajuta si pe viitor.

Nu achizitiona cea mai ieftina varianta. Poti achizitiona sisteme cu 4, 8, 16, sau chiar 32 de camere. Intotdeauna este bine sa optezi pentru DVR-uri cu mai multe canale decat ai nevoie, deoarece in timp, s-ar putea sa doresti sa extinzi sistemul.

 

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU