7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialPrimăria Capitalei vrea să aloce 10 milioane de euro pentru consolidarea clădirilor...

Primăria Capitalei vrea să aloce 10 milioane de euro pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic

Cele 10 milioane de euro ar urma să fie utilizate pentru continuarea lucrărilor la patru imobile aflate în execuţie, începerea lucrărilor la 29 de imobile, pentru proiectele tehnice vizând alte 29 de imobile şi expertizarea altor 24 de clădiri, potrivit unui comunicat al Primăriei, citat de Agerpres.

De asemenea, potrivit proiectului de buget, urmează să fie realizate studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice (753.000 euro) pentru şapte ansambluri de locuinţe sociale şi pentru tineri, dintre care trei în Sectorul 5, două în Sectorul 4, unul în Sectorul 2 şi unul în Sectorul 3.

Suma 15 milioane de euro va fi prevăzută în scopul achiziţiei unor locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale, iar 21,4 milioane euro – pentru realizarea a nouă complexe multifuncţionale destinate activităţilor didactice şi sportului în incita unor şcoli şi licee.

Alte proiecte pentru 2018 vizează: construirea a cinci corpuri noi pentru grădiniţe (în Sectorul 2), reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei nr. 30 (4 milioane euro); construirea a 12 săli de sport dintre care şapte cu bazine de înot în incinta şcolilor (517.000 euro); refacerea şi modernizarea patinoarului artificial M. Flamaropol (5,4 milioane euro).

De asemenea, Direcţia de Urbanism va lansa un concurs internaţional de soluţii pentru regenerarea urbană a zonei Magheru (aproximativ 1 milion de euro). Proiectul de buget mai prevede 2,2 milioane euro pentru realizarea unor rampe destinate persoanelor cu handicap în vederea accesibilizării instituţiile publice, dar şi 1,4 milioane euro pentru restaurarea şi punerea în valoare a ansamblului Curtea Veche.

55 milioane de euro vor fi destinate finalizării staţiei de epurare Glina, iar 23 de milioane de euro – investite pentru realizarea reţelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum şi a drumurilor aferente Ansamblului de locuinţe „Henri Coandă”, din Sectorul 1.

Lucrările de investiţii ale RADET sunt estimate la 17 milioane euro. Totodată, 86 de milioane de euro vor fi prevăzute pentru a acoperi diferenţa de preţ la energia termică furnizată populaţiei.

Municipalitatea mai intenţionează să aloce 22 de milioane de euro pentru modernizarea, extinderea şi mentenanţa reţelei de iluminat public din Bucureşti şi 5 milioane de euro pentru programul unitar de acţiune privind dezinsecţia şi deratizarea.

Bugetul Direcţiei de Mediu pentru anul 2018 este de 6 milioane de euro, vizând, printre altele: demararea proiectului „Centru verde al Municipiului Bucureşti”, actualizarea registrului spaţiilor verzi al municipiului Bucureşti, demararea realizării Sistemului operativ informaţional pentru managementul calităţii aerului în Bucureşti, dezvoltarea sistemului de monitorizare a zgomotului urban.

Pentru acordarea a 25.000 de vouchere în cadrul proiectului „Biciclişti în Bucureşti” este prevăzută suma de 2,7 milioane euro.

Bugetul propus de PMB pentru asistenţă socială şi stimulente este cel mai mare din ultimii ani, valoarea acestuia atingând în acest an aproape 113 milioane euro. Din această sumă, DGASMB a alocat pentru plata stimulentelor aproape 84 de milioane de euro, iar Centrul de Tineret a alocat încă 3 milioane de euro ca stimulente financiare pentru constituirea familiilor.

Pentru cele patru cantine sociale din subordinea DGASMB, unde aproximativ 1.800 de beneficiari iau masa în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, sunt prevăzute 2.043.000 euro.

Pentru teatre, muzee şi alte instituţii de cultură, bugetul propus pentru acest an este de peste 76 milioane euro.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă