Dan Andronic: Chermezele lui Coldea au dat măsura conexiunilor ireale

Dan Andronic: Chermezele lui Coldea au dat măsura conexiunilor ireale

Editorialistul Dan Andronic face o retrospectivă a evenimentelor care l-au avut în centru pe fostul prim-adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea. Articolul, publicat în cotidianul Evenimentul Zilei, face parte din serialul „Noi suntem Statul”.

Rl online 0 comentarii

Ziua de naștere a lui Florian Coldea de la una din vilele Serviciului, K2, a dat măsura conexiunilor ireale între procurori, judecători,politicieni, ofițeri, declară Dan Andronic.

George Maior, directorul SRI; după cum se știe, ziua de naștere a ex-directorului SRI este apropiată de cea a fostului prim-adjunct, așa că, uneori, era prezent în calitate de amfitrion, afirmă Dan Andronic.

Victor Ponta, prim-ministru; cu mențiunea că, în perioada campaniei electorale, intrase într-un conflict cu Florian Coldea, pe care îl avertizase că va fi primul om schimbat dacă ajunge președintele României, așa că nu a mai fost pe lista invitaților în 2014.

Gabriel Oprea, vicepremier, fost ministru al Apărării, viitor de Interne; era omul cel mai apropiat de George Maior și Florian Coldea, fiind legați de o prietenie veche, cimentată de-a lungul numeroaselor guvernări.

Liviu Dragnea, vicepremier, interesant în cazul acestuia este faptul că cel care i-a înlesnit legătura cu șefii SRI a fost Victor Ponta. După perioada inițială, 2011-2012, acesta, prin Vasile Dîncu, a dezvoltat o relație directă cu Florian Coldea, „operativul” SRI. Sociologul era, de asemenea, prieten cu mare parte dintre cei de sus.

Dan Andronic trece în revistă nenumărate nume grele din politică sau Justiție, printre care: Robert Cazanciuc, Horia Georgescu, Vasile Blaga, Ilie Sârbu, Teodor Meleșcanu, Ilie Botoș, sau Livia Stanciu, despre care autorul editorialului declară că era prezentă la toate reuniunile oficiale și neoficiale ale SRI, DNA, MApN, fiind considerată una dintre persoanele extrem de apropiate de George Maior și Florian Coldea.

Lista continuă cu Laura Codruța Kovesi, personaj-cheie în structura de putere care s-a instituit în 2009. A fost membru al echipei Maior-Coldea-Oprea-Stanciu, fiind recuperată și protejată mediatic de fiecare dată când a fost nevoie, conchide autorul. De asemenea, procurorul-șef al DNA ar fi stat, conform surselor, la aceeași masă cu Mihaela Nicola, specialist PR, responsabilă cu imaginea SRI și a doamnei Kovesi. Mihaela Nicola era, conform descrierii, singura persoană cu acestă calitate prezentă la reuniuni.

O atenție deosebită îi acordă autorul lui Horia Valentin Șelaru, fost procuror DNA, actual judecător la ÎCCJ, despre care Dan Andronic declară, mai pe larg, în editorialul publicat de EVZ, că a fost prezent la întruniri în ambele calități.

Comentarii

loading...