10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialDan Chitic: „Protestul de ieri este nul, pe măsura consistenței și mesajului...

Dan Chitic: „Protestul de ieri este nul, pe măsura consistenței și mesajului acestuia”

(…) Nu canitatea (numărul protestatarilor) ci calitatea si sinceritatea acestui protest e importantă! Sau mai degrabă lipsa calității, subțirimea consistenței si falsitatea și ipocrizia mesajului… jos corupția!, comenteață avocatul Dan Chitic.

Autorul postării se întreabă retoric „cum și cu cine” se poate schimba actuala orânduire, având în nedere că prea puținin participanți la protest cunosc, punctual și amănunțit aspectele problemei incriminate.

Lăsând neschimbate niște legi ticăloase (pe care resistentii nu le Cunosc) și refuzând, de plano, orice propunere de modificare (pe care nici pe acestea nu le Cunosc)?
Vrând sa elimini parlamentarismul? Ca sa-l înlocuiești cu ce? Cu o dictatură a serviciilor?
Vrând alegeri anticipate? Veți avea exact aceseeasi configurație a Parlamentului…
Instituind o teroare legionaroidă calcată pe o doctrină troțchistă? Eh, aici începem sa avem o problema serioasă, căci “aiasta nu se poate”!, afirmă Dan Chitic.

Pe de altă parte, autorul mesajului pune sub semnul întrebării onestitatea onora dintre cei care scandează sloganul devenit mantră, „Jos corupția!”

Apoi cine sunt promotorii mesajului, cine sunt Luptătorii #Anticorupți? Pai, cine face instigările online, sloganurile și printurile… le cam știm: “soțietatea civilă”, desigur. Știm cine sunt și de cine sunt plătiți.
Partea “amuzanta” e ca nici cei care merg si urla tremurând in frig nu sunt toți ușă de biserica. Personal cunosc, îndeaproape, cazul unor persoane (ar putea forma un “grup” întreg, o falanga sau chiar un cuib neomarxist, as spune) ultra #rezistente, care mă acuza ca iau partea #coruptilor, dar care ei înșiși au #ințepatstatul cu sume de bani deloc neglijabile. Și când spun asta, fără a da nume, o spun din “interior”, din poziția de avocat și confident al acestora (evident, numele și faptele nu vor putea fi niciodată dezvăluite, secretul profesional fiind doar ultimul Argument pe care l-as invoca in fata unei solicitări de acest fel).
Alții, foarte mulți și ei, și mult mai cunoscuți, instigatori de calibru ai protestelor, au făcut sau fac bani mulți din legaturi neîntrerupte cu toți guvernanții care s-au perindat pe la putere (…).

Dan Chitic dă un verdict propriu, declarând nulitatea protestului pe motiv de fariseism, printr-un soi de resemnare amară. Avocatul relatează, fără a încălca etica profesională, că este un bun cunoscător al realității, „din interior”, și atinge un punct nevrlagic, care a fost evitat, în mod mai mult sau mai puțin voit.

Văzând “fariseismul” hastagienilor, mi-e imposibil sa nu mi amintesc parabola cu paiul si bârna din ochi! Și Ipocrizia mi-e peste putință sa o diger… și d’aia nu pot sa ma abțin sa nu va întreb: cine striga deci “jos corupția”?
Și nu in ultimul rând “qui prodest” protestul? Nu cumva celorlalți “hoți”, din cealaltă Gașcă, frustrați ca nu ei înșiși sunt la împărțit ciordeala?
Nu cumva Securității, coautoare și beneficiara directa și continuă a jafului national neintrerupt in ultimii 27 de ani?
Nu cumva “ambasadelor” care au pretenția de a se comporta ca guvernatori intr-o colonie de unde storc și ultimele resurse naturale și umane?

Multe întrebări fără răspuns… din partea #rezist-enților.
Doar o singura concluzie: oricâți ar fi fost de mulți, 10.000, 100.000, 1.000.000 de rezistenți, nu cantitatea acestora e importanta, ci calitatea și sinceritatea mesajului… care e inexistenta. Motiv pentru care, eu unul, voi declara protestul de ieri nul, pe măsura consistenței și mesajului acestuia., conchide avocatul Dan Chitic, în postarea sa de pe Facebook.

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă