14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialDe la bal, la spital, din cauza unei toxiinfecții alimentare

De la bal, la spital, din cauza unei toxiinfecții alimentare

Direcţia de Sănătate Publică Alba a deschis o anchetă în acest caz şi a prelevat probe din mâncarea servită la petrecerea la care au luat parte aproape 250 de oameni.

Primele persoane au ajuns la spital chiar în noaptea de Revelion, fiind transportate cu ambulanţele după ce li s-a făcut rău, acuzând dureri de stomac, greţuri şi vărsături, iar ulterior, în primele zile ale anului 2018, alte persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, având aceleaşi simptome.

În total, potrivit medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba, aproximativ 20 de persoane din cele care au petrecut în pensiunea respectivă au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă niciun pacient nu a rămas internat.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, a declarat, marţi, că instituţia a deschis o anchetă în acest caz şi a prelevat probe din mâncarea servită la petrecere, iar rezultatele vor fi anunţate în următoarele zile. În paralel, fac verificări şi OPC Alba şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Surse din cadrul anchetei au declarat, marţi, că numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit după petrecerea de Revelion de la pensiunea din Alba Iulia ar putea fi mult mai mare, însă mulţi dintre pacienţii cu forme uşoare au ales să se trateze acasă şi nu au mers la spital.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă