17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialDecizia luată în cazul şoferului maşinii din care a fost aruncat un...

Decizia luată în cazul şoferului maşinii din care a fost aruncat un tânăr găsit mort pe stradă

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că şoferul care a condus maşina din care a fost aruncat tânărul găsit mort a fost audiat şi este cercetat în stare de libertate. Incidentul s-a petrecut în cartierul Teilor din Piteşti.

“Când a fost găsit tânărul, care are 20 de ani, era în maşină cu alte trei fete, toate minore. S-a stabilit că acestea nu au legătură cu cazul. În urma audierii, cercetările s-au extins şi acum trebuie să stabilim câte persoane au fost implicate, ce implicaţie au avut şi cum au participat. Şoferul este cercetat în stare de libertate”, a spus Zamfir.

Potrivit sursei citate, dosarul este in rem şi a fost deschis pentru moarte suspectă şi lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

“Pedeapsa pentru lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate este de la trei luni la un an de închisoare sau amendă”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Cauza decesului se va stabilit în urma necropsiei şi examenului toxicologic.

La audieri, susţin surse judiciare, şoferul a recunoscut ce s-a întâmplat şi le-a spus anchetatorilor că s-au speriat când tânărului i s-a făcut rău, cel mai probabil din cauza consumului de substanţe interzise, şi au decis să-l abandoneze în zona blocului în care locuia, acesta fiind găsit, ulterior, mort.

Tânărul aruncat din maşină avea 28 de ani şi a fost cercetat, anterior, într-un dosar trafic şi consum de droguri.

Duminică au fost organizate mai multe filtre în judeţul Argeş, după ce un tânăr a fost aruncat dintr-o maşină, iar apoi fost găsit mort. După aproape patru ore, jandarmii au identificat maşina şi l-au dus la audieri pe şofer.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă