13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialDelegaţia Comisiei de la Veneţia a avut discuţii la sediul Înaltei Curţi...

Delegaţia Comisiei de la Veneţia a avut discuţii la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Marţi, la ora 12.00, preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, pe tema modificărilor la legile justiţiei, iar de la ora 15.00, delegaţia se va întâlni cu membrii Comisiei speciale care a modificat legile justiţiei, condusă de către Florin Iordache.

Luni, delegaţia Comisiei de la Veneţia a avut întâlniri cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi cu procurorul general al României, Augustin Lazăr. Temele abordate au fost în principal modificările aduse legilor justiţiei, însă, potrivit ministerului Justiţiei, s-a discutat şi despre modificările aduse codurilor după transpunerea în legislaţie a directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie şi modificările pentru punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

Totodată, într-o informare a Parchetului General se arată că discuţiile dintre delegaţia Comisiei de la Veneţia şi procuroul general au vizat şi subiecte privind independenţa procurorilor şi statutul magistraţilor.

Delegaţia Comisiei de la Veneţia, care s-a întâlnit luni cu ministrul Justiţiei, este compusă din directorul Thomas Markert, Secretar al Comisiei de la Veneţia, Hanna Suchocka, preşedinte de onoare al Comisiei de la Veneţia, Artemiza Chisca – şeful Diviziei Instituţii Democratice a Comisiei de la Veneţia, Kaarlo Tuori, membru al Comisiei de la Veneţia (Finlanda), Nicolae Esanu, membru supleant al Comisiei de la Veneţia (Republica Moldova), Jean-Claude Scholsem, membru supleant al Comisiei de la Veneţia (Belgia).

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă