Foto Arhiva

Foto Arhiva

Destinaţia ecoturistică Pădurea Craiului, prezentată la Târgul de Turism de la Berlin

Destinaţia ecoturistică Pădurea Craiului din Bihor, a fost prezentată, în perioada 7-11 martie la Târgul de Turism de la Berlin, considerat cel mai mare eveniment de profil al lumii.

Rl online 0 comentarii

"Cea mai mare atracţie o reprezintă, în continuare pentru nemţi, zona colinelor transilvane şi a satelor săseşti, însă există un interes crescut în general pentru România. Pădurea Craiului, împreună cu Maramureşul şi Ţara Haţegului-Retezat, datorită activităţilor pe care le oferă în natură, vin să completeze tururile culturale oferite de satele săseşti. Destinaţia Pădurea Craiului, alături de celelalte destinaţii ecoturistice din ţară, au fost primite cu real interes în cadrul Târgului de la Berlin, atât din partea persoanelor fizice, individuale, cât şi din partea tur-operatorilor şi a agenţiilor de turism care doresc să dezvolte programe turistice în România", a declarat, marţi, pentru Agerpres, preşedintele Centrului pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (C.A.P.D.D.) Bihor, Paul Iacobaş.

Potrivit acestuia, Pădurea Craiului înseamnă, în primul rând, turism în peşteri speoturistice şi în cele amenajate din Apuseni, o reţea densă de trasee de cicloturism, de drumeţii şi, nu în ultimul rând, parcursuri de aventură formate din via ferrata, tiroliană şi rafting.

"Am încercat ca, prezentând activităţile noastre specifice, speoturism, cicloturism, trasee de aventură şi tururi culturale, să ne încadrăm în oferta mai largă şi, spun eu, reprezentativă pentru ţara noastră, expusă la Berlin de Asociaţia de Ecoturism din România", a mai precizat Paul Iacobaş.

Maramureşul, colinele Transilvaniei, Delta Dunării şi Pădurea Craiului sunt câteva din destinaţiile ecoturistice ale României care au reuşit să stârnească interesul vizitatorilor, fiind pentru prima dată în istoria târgului, când ecoturismul şi turismul responsabil au avut un sector dedicat în cadrul evenimentului.

Prezenţa singurei ecodestinaţii turistice din judeţul Bihor la Târgul de Turism de la Berlin a fost posibilă datorită proiectului "Consolidarea destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului", proiect finanţat în cadrul Programului Green Entrepreneurship, o iniţiativă a Romanian-American Foundation şi a Fundaţiei pentru Parteneriat.

La Târgul de Turism de la Berlin au participat 187 de ţări, cu peste 10.000 de expozanţi, fiind vizitat de peste 110.000 de persoane.

Comentarii

loading...