14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialDezbateri aprinse la Primăria Constanța pentru stâlpii de iluminat din Mamaia

Dezbateri aprinse la Primăria Constanța pentru stâlpii de iluminat din Mamaia

 

Oficial, sezonul estival începe în data de 1 Mai. Anul acesta, pe litoral sunt așteptați, ca de fiecare dată, zeci de mii de turiști, mai ales că, în urma deciziei Guvernului Dăncilă, românii vor avea zi liberă și luni, 30 aprilie.

Autoritățile de pe litoral se pregătesc pentru acest moment. Cea mai recentă întâlnire între conducerea Primăriei Constanța și circa 80 de proprietari de hoteluri și restaurante din Mamaia a avut loc la mijlocul lunii aprilie, departe de ochii presei. „Primarul Decebal Făgădău, împreună cu o echipă din cadrul municipalității, s-a întâlnit cu peste 80 de agenți economici pentru a pune la punct ultimele detalii, în așa fel încât stațiunea să fie gata să își primească oaspeții în data de 27 aprilie, atunci când vor sosi primii turiști”, au precizat reprezentanții primăriei. Unul dintre subiectele dezbătute la întâlnire s-a referit la ce culoare vor avea stâlpii de iluminat public. După mai multe discuții, s-a decis ca aceștia să fie vopsiți în bleu.

 

Curățenia, subiectul numărul 1

Principalul subiect al discuțiilor a fost legat de curățenia din stațiune. Din septembrie până în aprilie, Mamaia este un loc aproape abandonat în totalitate, iar proprietarii de hoteluri, terase și restaurante uită să-și mai igienizeze proprietățile. Primăria a lansat, de câțiva ani, un program intitulat „Curățăm Constanța Noastră”, program la care s-au alăturat și operatorii din turism din Mamaia. „Aceștia au dat asigurări că până la sfârșitul lunii faleza și spațiile din fața hotelurilor vor fi curățate. Echipele Primăriei au început deja lucrările de igienizare, a fost tunsă iarba și a fost adunat nisipul de pe faleză”, a transmis Primăria Constanța. Până pe 27 aprilie vor fi reparate coșurile de gunoi, vor fi înlocuite băncile rupte de pe aleea de promenadă și vor fi vopsiți stâlpii de iluminat public.

 

Primarul, apel pe ultima sută de metri

Primarul Decebal Făgădău a făcut apel către agenții economici să lucreze în echipă, astfel încât imaginea stațiunii să fie schimbată până la sosirea primilor turiști. „Poliția Locală a intrat serios în haina de autoritate. Avem întâlniri cu dumneavoastră, cu Apele Române și, de asemenea, vom avea întâlniri și cu toți cei care nu înțeleg demersul nostru, pentru că nu este vorba despre imaginea unui hotel, a unui restaurant sau a unui primar, ci este vorba despre imaginea noastră, a Constanței. Vreau să reușim împreună, în efortul de a schimba, în mai puțin de două săptămâni, fața stațiunii.” Primăria a anunțat că aceste întâlniri, care au început în luna martie, vor continua și în perioada următoare, astfel încât Mamaia și Constanța să fie pregătite pentru începerea sezonului estival.

 

Adevăratele probleme ale stațiunii Mamaia

Este evident pentru orice turist care a ajuns vreodată în Mamaia că nu culoarea stâlpilor de iluminat public este adevărata problemă a stațiunii. Mamaia suferă din cauza lipsei spațiilor verzi, pentru că în ultimii ani s-a construit masiv (și haotic) pe orice porțiune liberă de teren și se construiește în continuare. Stațiunea se blochează în vârf de sezon, din cauza lipsei locurilor de parcare. Câinii fără stăpân sunt aici ca la ei acasă, primăria nefiind capabilă să îi strângă de pe străzi. Adăugați la toate acestea prețurile mai mari ca în Bulgaria sau Grecia, muzica dată la maximum la unele terase, serviciile de calitate îndoielnică și veți avea imaginea unei stațiuni în care sunt multe de făcut. Din păcate, Primăria Constanța nu a invitat și mass-media la aceste întâlniri cu operatorii din turism, așa cum obișnuia să o facă, pentru ca presa să ia contact direct cu problemele acestora. 

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă