13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialDIICOT: Dosarul ”Balena Albastră”, a fost clasat

DIICOT: Dosarul ”Balena Albastră”, a fost clasat

“Dată fiind amploarea pe care fenomenul a luat-o, ca urmare a propagării avertismentelor prin intermediul mass-media, s-a decis preluarea de către DIICOT – ST Braşov a tuturor cauzelor care vizau implicarea persoanelor în jocul „Balena Albastră”, fie în calitate de jucători, fie în calitate de administratori, pentru a se putea da o rezolvare unitară. În cadrul dosarului penal nr. 35D/P/2017 au fost reunite 10 cauze penale, precum şi lucrări speciale, în toate existând indicii privind infracţiuni săvârşite în legătură cu jocul „Balena Albastră””, potrivit DIICOT.

În urma cercetărilor, în ce priveşte mai multe decese, anchetatorii au stabilit că a fost vorba fie de accidente, fie de sinucideri, neexistând indicii şi probe referitoare la joc.

De asemenea, în privinţa unor minori care spuneau ca s-au rănit ca urmare a instrucţiunilor din cadrul jocului, procurorii nu au găsit suficiente indicii sau nu au reuşit să identifice persoanele cu care erau în contact.

Drept urmare, toate cele 10 cauze reunite au fost clasate.

Jocul “Balena Albastră”, al cărui final ar putea fi chiar decesul, a intrat în atenţia autorităţilor din România după ce în alte state jocul a făcut victime. 

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă