19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialDirecționează 2% și poți schimba 2 vieți!

Direcționează 2% și poți schimba 2 vieți!

În contextul în care introducerea orelor de educație sexuală în școli a rămas la nivel de discuții aprinse, România este încă prima în topul țărilor din Europa cu cele mai multe mame minore. Peste 18000 de mame sub 18 ani nasc în fiecare an și nu sunt pregătite pentru a avea grijă de copii lor. 1 din 10 mame este minoră.

 Nimeni nu felicită o mamă minoră când aduce pe lume un bebeluș. Familia o respinge, societatea o abandonează, școala o judecă. Majoritatea nu reușește să-și termine studiile, iar 80% dintre ele devin dependete de ajutoare sociale, iar o mare parte dintre copii sunt abandonati.

Problema mamelor minore nu dispare doar fiindcă nouă, celorlalți, ne este neplăcut sau incomod să vorbim despre ea. Dimpotrivă. În lipsa orelor de educație sexuală în școli, în numele ”inocenței copilăriei”, problema mamelor minore se agravează de la an la an.

Copiii cu copii au nevoie de ajutorul nostru, al fiecăruia dintre noi, putem crește copii sănătoși și le putem ajuta pe prea tinerele mame să se reintegreze în societate.

Să arătăm că ne pasă de toți copiii!

 

Asociația SAMAS singura organizație non profit din România care a dezvoltat rețeaua de cadre medicale la nivel național specializate în ajutorul părintilor în perioada perinatală, va implementa în 2019 un program dedicat mamelor minore, oferindu-le sprijin și informații pentru creșterea și îngrijirea copiilor, dar și consiliere psihologică pentru reintegrarea lor în societate.

 

Ajutorul tău nu costă!

2% din impozitul pe venit nu reprezintă o donație, ci, pur și simplu, o direcționare a unui procent de 2% a impozitului deja achitat către stat. Poți să te implici și să îi indici statului român cum să folosească banii pe care îi colectează din impozitul pe care le plătești.

Când alegi să redirecționezi 2% din impozitul pe venit către Asociația SAMAS susții mamele minore, schimbi, fără vreun efort, 2 vieți – a mamei care și-a pierdut copilăria și a copilului care și-a început viața nedorit.

 

Cum procedezi?

Dacă ești persoană fizică și realizezi venituri din salarii și/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii, descarcă formularul Asociației SAMAS: https://www.programsamas.ro/doneaza/

Formularul 230: https://bit.ly/2AVymNU

 

Formularul se completează în două exemplare:

Originalul se depune la:

a) organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde își are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuiește efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;

b) organul fiscal central competent, potrivit legii, pentru administrarea contribuabililor persoane fizice, fără domiciliu fiscal în România.

Copia se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia.

Formularul poate fi depus și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii sau prin posta, cu confirmare de primire.

Termen de depunere – până la data de 15 martie.

 

 

 

Cum investim fondurile obținute?

Copiii născuți de mame minore au o greutate mică la naștere și sunt afectați de lipsa de pregătire practică și emoțională a mamelor. Anemia, tensiunea arterială crescută, moartea prematură a bebelușilor sunt probleme frecvent întâlnite în cazul nou-născuților aduși pe lume de o mamă minoră.

La rândul lor, mamele minore sunt predispuse unor complicații medicale severe, în special când nasc înainte de a împlini 14 ani.

În plus, mamele minore suferă o traumă psihologică: sunt blamate inclusiv de către familiile lor, în loc să primească înțelegere și sprijin pentru a-și crește copilul.

Ele au nevoie de asistență specializată, pentru că nu știu nici lucrurile elementare despre îngrijirea lor și a bebelușului după naștere.

Asociația SAMAS vine în sprijinul mamelor minore, asigurându-le acestora informații, asistență și consiliere pentru îngrijirea bebelușului, consiliere psihologică, susținerea alăptării.

Cu ajutorul susținerii voastre, putem oferi sprijinul de care mamele minore au atât de multă nevoie! Vă mulțumim pentru direcționarea a 2% din impozitul pe venit.

Formularul 230: https://bit.ly/2AVymNU

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă