Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prut  (Foto: Evenimentul.md)

Prut (Foto: Evenimentul.md)

Doi recidivişti au trecut Prutul pe o cameră de tractor, sperând să ajungă în Spaţiul Schengen

Poliţiştii de frontieră din Iaşi au reţinut doi bărbaţi care au trecut Prutul pe o cameră de tractor, în încercarea de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, informează, luni, Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Dintre cei doi bărbaţi reţinuţi, unul era căutat de autorităţile din Germania pentru trafic de droguri, iar celălalt a mai fost prins încercând să treacă ilegal frontiera.

Poliţiştii de frontieră din Iaşi au observat, la sfârşitul săptămânii trecute, cu autospeciala de supraveghere care funcţionează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Măstăcani, două persoane care se deplasau pe un traseu sinuos şi păreau dezorientate în teren.

Imediat un echipaj mobil s-a deplasat către acestea constatând că nu-şi justificau prezenţa în zonă, iar una dintre ele nu avea documente de identitate asupra sa. Astfel, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti în vederea stabilirii identităţii.

Poliţiştii au stabilit că cei doi sunt Vasile T., cetăţean al României şi al Republicii Moldova, în vârstă de 40 de ani şi Ilie B., cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 ani, care au trecut râul Prut cu ajutorul unei camere de tractor, intenţionând să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Pe timpul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că pe numele lui Vasile T. există un mandat european de arestare emis în anul 2016 de autorităţile din Germania pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri, iar celălalt bărbat, Ilie B., a mai fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Folteşti în anul 2012 încercând să treacă ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi România, fiind apoi predat autorităţilor din ţara vecină pentru cercetări.

Cei doi sunt cercetaţi acum pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Vasile T. a fost preluat de către o echipă operativă din cadrul IPJ Galaţi pentru dispunerea măsurilor legale.

Comentarii

loading...