9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialDoliu în teatrul românesc: A murit actriţa Carmen Stănescu

Doliu în teatrul românesc: A murit actriţa Carmen Stănescu

Informaţia a fost confirmată, pentru Agerpres, de actriţa Ilinca Tomoroveanu, director adjunct al Teatrului Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti. 

“Este adevărat, doamna Carmen Stănescu a murit azi noapte. Bănuiesc că motivul este boala de care suferea dânsa”, a precizat Ilinca Tomoroveanu.

Carmen Stănescu a fost o actriță de teatru și de film. A debutat în anul 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna în piesa “Frații Karamazov”. De-a lungul carierei sale, a interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Național și a altor teatre din București.

Carmen Stănescu a absolvit Conservatorul Regal de Muzică și Artă Dramatică, promoția 1944-1948, la clasa profesoarei Mărioara Voiculescu.

La sfârșitul anului trecut, România a pierdut alte două mari actrite. Stela Popescu a murit în luna noiembrie, fiind găsită fără viață în propria casă. Câteva zile mai târziu, a murit și actrița Cristina Stamate, după mai multe zile în care a stat internată la Spitalul Floreasca din Capitală.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă