5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialDosar penal după accidentul din salina Prahova. 17 turişti străini sunt încă...

Dosar penal după accidentul din salina Prahova. 17 turişti străini sunt încă internaţi în spital

Din cei 25 de turişti duşi la spital, luni mai erau internaţi 17, dintre care zece copii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, luni, că poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală în cazul accidentului de microbuz produs duminică.

“A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dosar preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Noi am sesizat şi OPC, ITM, ISCTR, în vederea efectuării de cercetări, conform competenţelor fiecărei instituţii”, a spus Brezeanu.

Reprezentantul Poliţiei Prahova a mai spus că, în urma primelor cercetări, cauza accidentului ar neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, într-o curbă periculoasă la dreapta.

Potrivit directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Marius Niculescu, din cei 25 de turişti transportaţi duminică la spital, luni mai erau internaţi 17, dintre care 10 copii şi 7 adulţi, aceştia suferind diverse traumatisme şi contuzii.

Un microbuz care transporta turişti israelieni în salina Unirea din Slănic, judeţul Prahova, s-a răsturnat, duminică.

Directorul Minei Slănic, Anghel Belea, a precizat că microbuzul s-a răsturnat pe traseul care leagă suprafaţa de Mina Unirea, în tunel, toţi turiştii fiind scoşi din vehicul de personalul Salinei şi duşi la zona de îmbarcare. În acel loc, turiştii au fost, iniţial, evaluaţi de medici, apoi duşi la spital.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă