Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Două cutremure s-au produs vineri dimineață în județul Buzău

Două cutremure s-au produs vineri dimineață în județul Buzău

Două cutremure cu magnitudinea de 3 şi, respectiv, 2,9 grade pe scara Richter s-au produs vineri dimineaţă în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Primul seism, de 3 grade pe Richter, a fost înregistrat la ora locală 8:21, la adâncimea de 113 kilometri. Cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Nehoiu (24 km), Covasna (44 km), Întorsura Buzăului (50 km), Mizil (56 km) şi Buzău (56 km).

Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea de 2,9 grade pe Richter, a avut loc la ora 9:42 la adâncimea de 150 de kilometri. Mişcarea telurică s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (30 de km), Covasna (43 de km), Întorsura Buzăului (52 de km), Târgu Secuiesc (56 de km) şi Buzău (58 de km).

În luna ianuarie au avut loc 20 de cutremure cu magnitudinea între 2 şi 3,1 grade pe scara Richter, cele mai multe în zona seismică Vrancea. În luna decembrie, în România au avut loc 20 de cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 grade pe Richter, iar în luna noiembrie s-au produs 16 seisme în zonele Vrancea şi Transilvaniei, magnitudinea acestora fiind situată între 2 şi 3,4 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din 2017 a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti. Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 de ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.

Citește totul despre:

#cutremur #buzău #vrancea

Comentarii

loading...