15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialDouă noi nave pentru salvarea de vieți omenești pe mare, în dotarea...

Două noi nave pentru salvarea de vieți omenești pe mare, în dotarea Ministerului Transporturilor

Cele două nave urmează să sosească în portul Constanța până la sfârșitul lunii iulie, a anunțat luni Ministerul Transporturilor.

Navele au fost construite la șantierul Baltic Workboats Saarema din Estonia. Una dintre acestea, botezată ”Apollo”,  va ajunge în portul Constanța la jumătatea lunii iunie, iar a doua, numită ”Artemis”, va sosi la sfârșitul lunii iulie.

Navele specializate SAR (Search and Rescue) au următoarele caracteristici: lungime – 23,8 m, lățime – 6,4 m, înălțime constructivă – 2,48 m, pescaj max – 1,7, deplasament – 45 tone,  viteza max – peste 25 noduri, viteza de croazieră – 20 noduri.

Acestea au capacitate de autoredresare și pot prelua la bord peste 44 de supraviețuitori, sunt dotate cu câte o ambarcațiune rapidă de urgență care poate atinge o viteză de peste 35 de noduri pentru recuperare și transfer persoane, intervenție în zona plajelor, platformă de transfer la elicopter, capacitate de transport a cel puțin două persoane pe targă, capacitate de stins incendii la nave și de intrare în zona cu perdea de foc pentru extragere victime, cârlig de remorcaj pentru intervenții de urgență, cameră de termoviziune necesară atât în cazul intervențiilor de căutare și salvare pe timp de noapte cât și în cele de stins incendiul, instalație de comunicare voce la distanțe mari indiferent de starea vremii, echipament de intervenție în caz de incendiu pentru personal specializat, echipamente specializate pentru recuperarea și transferul persoanelor din apă.

Investiția a fost finanțată de la bugetul statului și este de 50,6 milioane de lei. Statul român trebuie să asigure în mod gratuit, în conformitate cu reglementările internaționale, căutarea și salvarea vieții omenești pe mare.

Îmbunătățirea siguranței maritime prin achiziționarea celor două nave răspunde cerințelor Uniunii Europene și se pliază pe Agenda Comisiei Europene în vederea luării de măsuri imediate pentru evitarea tragediilor umane și pentru consolidarea mecanismelor de abordare a situațiilor de urgență determinate de migrație, de accidente navale sau pe platformele petroliere, precizează MT.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...
Ultima oră
Pe aceeași temă