25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialDragnea: Parteneriatul civil trebuie să fie legiferat pentru comunitatea LGBT

Dragnea: Parteneriatul civil trebuie să fie legiferat pentru comunitatea LGBT

“În ceea ce priveşte comunitatea LGBT, trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat. De asemenea, trebuie legiferată clar situaţia familiilor monoparentale. Trebuie o discuţie serioasă pentru a acoperi toate zonele. Dar una nu exclude pe alta”, a declarat Dragnea, la finalul BPN al PSD, citează Agerpres.

Întrebat dacă partidul lucrează la un proiect de lege în acest sens, el a răspuns afirmativ.

“Da. Deja lucrează chiar cu asociaţii din acea zonă. Se lucrează, au fost întâlniri cu asociaţii, cu ONG-uri din acea zonă. Nu a venit până acum la partid un proiect de genul ăsta, dar s-au deschis discuţiile şi contactele cu aceste ONG-uri şi le consider foarte bune”, a afirmat Dragnea.

Chestionat dacă data de 26 mai se confirmă pentru organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei privind familia, aşa cum “a ajuns în teritoriu”, preşedintele PSD a arătat că această dată nu este una oficială. “Nu ştiu unde a ajuns, nu e oficială. Exista o dorinţă mare de a veni la Bucureşti”, a adăugat Dragnea.

Referitor la organizarea unui miting pe tema familiei tradiţionale, Dragnea a spus că legea referendumului nu este promulgată, astfel că nu se poate discuta de un calendar de acţiuni pentru că nu există “momentul zero” – momentul de referinţă”.

“Şi atunci când o să avem legea promulgată şi publicată o să ne întâlnim şi o să discutăm ceva foarte concret. Discuţia a rămas, avem doar problema datei”, a menţionat liderul PSD.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă