Dublul campion olimpic la Judo, Peter Seisenbacher, extrădat în Austria pentru abuz de minori

Dublul campion olimpic la Judo, Peter Seisenbacher, extrădat în Austria pentru abuz de minori

Peter Seisenbacher, campion olimpic de judo în 1984 (Los Angeles) şi 1988 (Seul), a fost extrădat din Ucraina unde se va confrunta cu grave acuzaţii de abuz sexual contra minorilor în Austria, conform EFE

Rl online 0 comentarii

Seisenbacher, 59 ani, se află în detenţie la Viena şi un judecător va decide dacă va elibera un mandat de arestare preventiv. Fostul campion olimpic şi mondial a părăsit Austria în decembrie 2016, chiar înainte de începerea unui proces la Viena pentru acuzaţiile de abuz sexual aduse împotriva lui de două sportive minore pe care le-a antrenat între 1997 şi 2004. Fostul judoka a fost arestat în vara anului 2017 într-o locuinţă din Kiev, după ce a scăpat autorităţilor timp de 8 luni.

Seisenbacher a solicitat să fie judecat în libertate pentru că faptele pentru care s-a cerut extrădarea lui s-au prescris conform legislaţiei din Ucraina. Seisenbacher a încercat să fugă sâmbăta trecută în Polonia cu un paşaport fals, dar a fost descoperit de poliţia ucraineană şi Kiev-ul a decis să dea curs extrădării solicitate de Viena. După ce s-a retras ca sportiv, Seisenbacher a antrenat lotul masculin, de unde a fost demis în 1991, iar apoi a fost antrenorul lotulurilor din Georgia şi Azerbaidjan. 

Comentarii

loading...