15 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

După ce a încurajat prezența la vot, Guvernul îi cere Patriarhului Daniel să susțină vaccinarea

Vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR PLUS, are o întâlnire, luni, 2 august 2021, cu Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Principalul scop al acestei întâlniri este obținerea sprijinului pentru Guvernul României, din partea BOR, în ceea ce privește campania de vaccinare anti – Covid.

În urma acestei înțelegeri între vicepremier și patriarh, BOR ar urma să-i încurajeze pe cetățenii României să se imunizeze. O problemă delicată este însă aceea că, potrivit unor surse neoficiale, patriarhul Daniel însuși se află printre persoanele care nu s-au vaccinat anti – Covid. Vicepremierul Dan Barna a precizat că el, personal, nu a discutat cu patriarhul și despre propria lui vaccinare.

Pe de altă parte, Preafericitul Daniel s-a remarcat, în anul 2020, când i-a încurajat pe români să meargă să voteze. Patriarhul a permis chiar difuzarea unei imagini în care arăta cum introduce în urnă votul pentru Parlament.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă