Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Elevii din Constanța s-au simţit lezaţi de replicile premierului Dăncilă

Elevii din Constanța s-au simţit lezaţi de replicile premierului Dăncilă

Asociaţia Elevilor din Constanţa condamnă declaraţiile premierului care a spus, referindu-se la modul în care a înţeles afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, că “Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi” şi solicită scuze publice.

Iulian Budușan 0 comentarii

Reprezentanţii AEC au scris, sâmbătă, pe pagina de Facebook că este grav faptul că în 2018 premierul „promovează atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse”.

 „Considerăm extrem de grav faptul că în anul 2018 şeful guvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului “Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnităţii şi personalităţii proprii”, fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integrităţii fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui să le deschidă perspectivele, să îi determine să îndrăznească, să îşi asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de părere că respectul este ceva ce se capătă prin fapte, nu prin impunere”, scriu reprezentanţii AEC.

Aceştia îi solicită prim-ministrului Viorica Dăncilă să le ceară public scuze elevilor din România.

„Atâta timp cât persoanele de la conducerea ţării fac afirmaţii de genul acesta, considerându-le normalităţi, nu ne putem aştepta la o schimbare a paradigmei în educaţie, cu atât mai puţin la o adaptare a sistemului de învăţământ, alături de mentalităţile care îl constituie, la cerinţele şi aşteptările secolului al XXI-lea”, mai spun reprezentanţii AEC.

Viorica Dăncilă a refuzat vineri să se prezinte la Cotroceni, la întrunirea convocată de preşedintele Klaus Iohannis, pe tema medierii dintre Guvern şi BNR.

"Când m-a întors din Israel am văzut declaraţiile preşedintelui, că mă cheama ca la şcoală. Sunt premierul României şi nu pot accepta acest lucru", a spus Dăncilă.

Referindu-se la o posibilă prezenţă în şedinţa de Guvern a lui Klaus Iohannis, premierul a spus că „domnul preşedinte trebuie să anunţe dacă vine la şedinţa de guvern şi trebuie să fie pe ordinea de zi un punct care să necesite prezenţa preşedintelui. Nu suntem la şcoală, ca să vină domnul profesor să ia elevii de urechi, suntem oameni responsabili”.

Comentarii

loading...