15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialEnviron și AHK România anunță startul Campaniei "Recycle Mit! - Provocare la...

Environ și AHK România anunță startul Campaniei “Recycle Mit! – Provocare la reciclare!”

Campania “Recycle Mit! – Provocare la reciclare!” vizează creșterea cantităților de deșeuri electrice și baterii uzate colectate de la companii.

Programul ,”Recycle mit!” reprezintă o provocare adresată mediului de afaceri de a participa într-un program complet de responsabilitate socială care abordează cele două teme principale ale conceptului de CSR: grija față de mediu și implicarea în comunitate prin susținerea unei cauze sociale. Participanții în program au ocazia să implementeze un sistem funcțional de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor și acumulatorilor uzați, contribuind astfel la reducerea impactului negativ asupra mediului generat de poluarea cu metale grele și substanțe periculoase. La finalul proiectului, greutatea deșeurilor colectate de la companiile participante se va transforma într-o donație către o asociație umanitară care sprijină copiii din medii defavorizate.

„Anul acesta ne dorim să dublăm faptele bune pe care companiile le fac atunci când reciclează susținând o cauză socială. Am ales să schimbăm un pic abordarea inițială și să înlocuim conceptul de recompensare directă a celui care reciclează, redirecționând premiul către un beneficiar cu o nevoie reală. Motivația și satisfacția participanților vin acum din oportunitatea extraordinară pe care le-o oferim de a genera prin gestul lor un impact pozitiv în societate. Credem cu tărie că este o măsură prin care dezvoltăm componenta de responsabilitate socială a organizațiilor, iar împreună facem demersuri pentru a construi o comunitate de business sensibilă la temele de mediu și la problemele persoanelor vulnerabile,” – Roxana Puia, PR Manager Asociația Environ.

Campania „Recycle Mit” se adresează tuturor firmelor membre AHK România și își propune să faciliteze implicarea companiilor în acțiuni concrete cu impact asupra mediului înconjurător și cu beneficii pentru comunitatea în care activează. Participanții care se înscriu online pe www.econet-romania.com sau prin e-mail la adresa econet@environ.ro, vor primi recipiente speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor electrice și a bateriilor uzate, putând solicita preluarea gratuită a acestora oricând pe perioada derulării campaniei. La finalul programului, toate cantitățile de deșeuri colectate vor fi transformate în donație către o cauză socială.

„Pentru noi “Recycle Mit” este modul nostru de a arăta că ne pasă, că ne implicăm și că încercăm cu toate mijloacele pe care le avem să sprijinim și să încurajăm cele peste 600 de companii membre ale Camerei să contribuie efectiv și eficient la un mediu mai curat în țara în care angajații lor muncesc și trăiesc”, a declarat Sebastian Metz, Director General si Membru în Consiliul Director – AHK România.

Prima ediție a progamului a fost lansată în februarie 2017 în cadrul unei conferințe organizată de Econet România – inițiativa greentech a Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane care a avut ca temă economia circulară. În total, 70 de companii din mediul privat și-au manifestat interesul de a se implica în proiect, iar câștigătorii premiilor care au constat în sisteme de recompensare și motivare a angajaților la locul de muncă au fost Autonet, Optim Project Management și Hamm Reno.

Regulamentul campaniei, formularul de înscriere și alte detalii sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna.ro și www.econet-romania.com

Asociația Environ (www.environ.ro) este o organizație colectivă, non-guvernamentală și non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice, promovând activ de peste 12 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare și economie circulară în țara noastră.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană – AHK România (http://rumaenien.ahk.de/ro/) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de Comerți bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK România numără în prezent peste 600 de firme membre, susținând firmele germane la intrarea lor pe piața românească și, în egală măsură, fiind un partener competent pentru companiile românești interesate de piața germană.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă