Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Evaluări vocaționale gratuite pentru adolescenți

Evaluări vocaționale gratuite pentru adolescenți

Elevii din ani terminali pot beneficia și anul acesta de evaluări vocaționale gratuite prin intermediul programului “Educație pentru viață”, derulat de către Asociația Happy Minds.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Anul acesta evaluările și interpretarile rezultatelor se vor desfășura în regim online, dată fiind starea de alertă instituită în contextul pandemiei COVID-19.

“Educație pentru viață” este un program de evaluare vocațională derulat de Asociația Happy Minds în fiecare an, pe tot parcursul lunii iunie, cu scopul de a le oferi copiilor, din clasele a VIII-a și a XII-a, ghidajul și sprijinul necesare pentru viitorul parcurs educațional și profesional.

“Dacă preocuparea vocațională se conturează odată cu vârsta de 3 ani, deciziile vocaționale încep de la clasa a VIII-a și a XII-a, atunci când elevul trebuie să aleagă profilul, respectiv facultatea/specializarea pe care o va urma.  În acest sens, adolescentul are nevoie să dețină cunoștințe despre sine pentru a le corela cu lumea ocupațională, mai ales că aceasta este vârsta la care își conturează identitatea. Este însă destul de dificil pentru un adolescent să aibă o imagine foarte bine formată despre abilitățile sale și domeniile în care ar avea o probabilitate mai mare de succes. De aceea, programul de evaluarea vocațională gratuită vine în sprijinul elevului oferindu-i ghidajul necesar pentru evitarea eșecului academic și identificarea acelor ocupații care îi pot valorifica potențialul”, explică psih. Yolanda Crețescu, președintele Asociației Happy Minds.

 

Teste care măsoară nivelul aptitudinal

Evaluarea vocațională constă într-o serie de teste care măsoară nivelul aptitudinal, structura de personalitate, echilibrul emoțional, mecanismul de coping și orientarea vocațională a elevului. Prin aplicarea acestor evaluări și interpretarea lor de către un psiholog, adolescentul va beneficia de un tablou detaliat despre abilitățile și domeniile în care poate avea succes.

Desfăsurarea evaluărilor de orientare vocațională:

Când: de luni până joi, în intervalul orar 08:00 – 12:00, până pe data de 31.06.2020.

Cum: Online, cu programare în prealabil la adresa de e-mail [email protected] În e-mail se vor specifica vârsta copilului și numărul de telefon.

Ce presupune: test computerizat specializat de orientare vocațională, teste de măsurare a aptitudinilor generale și speciale, urmat de interpretarea rezultatelor de către unul dintre psihologii Asociației Happy Minds.

Cât: testul durează o oră și jumătate.

Ce are nevoie adolescentul: act de acord al părintelui.

Rezultatele testului: vor aduce în lumină talentul/vocația/aptitudinile adolescentului.

Scop: facilitarea deciziei adolescentului către vocația sa

Cost: gratuit

Asociația Happy Minds a fost înființată în anul 2014, de către Psih. Yolanda Crețescu, cu scopul de a construi un stil de viață sănătos – fizic, mental, emoțional și social – pentru copii, tineri, adulți și vârstnici din toate mediile sociale, inclusiv cele defavorizate.

Comentarii

loading...