Foto: MApN / Arhivă

Foto: MApN / Arhivă

Ce subiecte au fost la examenul pentru directorii din CNAS. L-au luat doar cinci oameni

Au fost date publicității subiectele de la examenul scris pentru posturile de directori ai Caselor de Sănătate, examen la care doar cinci dintre cei 54 de candidați înscriși au obținut punctajul necesar.

Mihai Diac 0 comentarii

Au fost date publicității subiectele de la examenul scris pentru posturile de directori ai Caselor de Sănătate, examen la care doar cinci dintre cei 54 de candidați înscriși au obținut punctajul de promovare.

Astfel, potrivit site-ului https://www.edupedu.ro, candidații au avut de răspuns la zece întrebări. Acestea au fost următoarele:

1. Enumerați criteriile de internare pentru asistența medicală spitalicească în regim de spitalizare continuă, respectiv spitalizare de zi (...)

2. Enumerați responsabilitățile ordonatorilor de credite conform Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice (...)

3. Prezentați serviciile medicale care nu sunt decontate din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (...)

4. Enumerați programele naționale de sănătate curative exclusiv sub programe și obiective din bugetul Fondului Național de Asigurări Sociale de Sănătate (...)

5. Enumerați documentele justificative necesare a fi depuse la Casa de Asigurări de Sănătate pentru rambursarea contravalorii asistenței medicale transfrontaliere (...)

6. Descrieți metodologia de selecție a unităților de specialitate pentru implementarea programelor naționale de sănătate curative (...)

7. Enumerați documentele prin care se atestă calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate (...)

8. Prezentați condițiile de încheiere a contractului de management între directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate și președintele CNAS (...)

9. Prezentați scopul și principiile actului de control în sistemul asigurărilor sociale de sănătate (...)

10. Propuneți cel puțin cinci măsuri de eficientizare a cheltuielilor în asistența medicală (...)

Potrivit CNAS, acest examen s-a dat pentru funcțiile de directori generali ai Caselor de Sănătate județene, pentru cea de director general al CASMB și pentru cea de director general al CASAOPSNAJ.

Dintre cei 54 de candidați înscriși la examen, la proba scrisă s-au prezentat doar 33, iar dintre cei care s-au prezentat, doar cinci au obținut un punctaj de cel puțin 70 de puncte (punctajul maxim fiind 100). Cei cinci urmează a susține proba de interviu.

Candidații care au primit sub 70 de puncte au dreptul să depună contestație până în ziua de luni, 10 mai 2021.

Comentarii

loading...