29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Fake News. De ce sunt oamenii vulnerabili și de ce se lasă manipulați

Conferința programată în ziua de 27 mai este organizată de Asociația Română de Relații Publice (ARRP) împreună cu International Communications Consultancy Organization (ICCO).

Temele pregătite a fi discutate îi preocupă tot mai intens, în ultima vreme, nu doar pe specialiștii în comunicare și în mass-media, ci și pe analiștii politici, economici sau militari.

La conferință se va discuta despre efectul știrilor false în economie și în societate, urmând a se dezbate de ce oamenii sunt dispuși să creadă asemenea știri. O altă temă va fi legată de modul de comunicare al companiilor în „era dezinformării”, inclusiv prin prisma riscului de afectare a brandului și a reputației lor.

De asemenea, la conferință se vor prezenta instrumente de identificare a știrilor false și se va discuta despre rolul formatorilor de opinie și al social media în răspândirea sau în combaterea știrilor false.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă