Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Fifor: Colegiul Naţional de Apărare, un centru de excelenţă academică

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a participat luni la deschiderea noii serii a cursului "Securitate şi bună guvernare" la Colegiul Naţional de Apărare.

Rl online 0 comentarii

"În cei 26 de ani de activitate, Colegiul s-a dovedit un centru de excelenţă academică, ce promovează cultura de securitate, o şcoală a elitelor politico-militare", a spus Fifor, potrivit unui comunicat al MApN transmis, luni, de Agerpres.

Mihai Fifor a arătat că de la momentul înfiinţării, în 1992, şi până în prezent, aproximativ 3.900 de cursanţi au absolvit Colegiul Naţional de Apărare, adăugând că aceştia îşi aduc în prezent contribuţia la integrarea instituţiei militare în sistemul social şi politic al statului de drept.

"Sunteţi viitorii lideri militari şi civili care au în responsabilitate securitatea naţională a României. Ne aflăm într-un cadru deosebit pentru dialog şi cooperare între Armată şi celelalte instituţii ale statului de drept. Aş dori ca pe viitor să avem aceeaşi deschidere şi să ne susţinem reciproc în derularea unor proiecte", le-a transmis ministrul Apărării viitorilor cursanţi.

Cursul, care se adresează personalităţilor militare şi civile, are scopul de a forma specialişti de nivel înalt cu deprinderi aprofundate în formarea strategiilor şi politicilor publice de securitate corelate cu procesele politice interne şi evenimentele importante desfăşurate în spaţiul strategic al României.

Programul postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul securităţii şi apărării naţionale de la Colegiul Naţional de Apărare cuprinde trei cursuri: "Introducere în securitatea naţională", "Probleme actuale ale securităţii naţionale", "Securitate şi bună guvernare".

Cursul "Securitate şi bună guvernare" are, până în prezent, un total de 1.022 de absolvenţi, dintre care 97 în anul 2017.

Comentarii

loading...