Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Fifor: Vom avea dispecerat unic 112 - SMURD - Pompieri - Poliție până la data de 8 august

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunțat că se lucrează la alcătuirea unui dispecerat unic de urgență, în care să lucreze, alături, reprezentanți de la Poliție, SMURD și Pompieri.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul interimar de Interne a explicat, joi, că el nu încearcă să treacă dispeceratul 112 de la STS la MAI. Mihai Fifor a precizat că el dorește un dispecerat integrat, care va fi pus în funcțiune în București până la data de 8 august.

Fifor a explicat că în acest dispecerat vor se vor afla alături, fizic, operatorul STS și reprezentanți de la Ambulanţă, SMURD, Pompieri și Poliție.

"Eu nu am spus că să treacă 112 la MAI, eu am spus altceva şi repet. Am vorbit despre integrarea dispecerizării, chiar în dimineaţa asta am avut o discuţie destul de îndelungată cu Raed Arafat, am dat deja dispoziţiile necesare, se va emite un ordin care se va face...Pentru Bucureşti, pentru că începem cu Bucureştiul cu această integrare, vom avea pe acleaşi loc 112, vom avea Ambulanţa, SMURD-ul, pompierii şi ce lipsea din această arhitectură, lipsea Poliţia. Cum, de ce nu s-a reuşit această integrare până în momentul de faţă nu vreau să comentez, cert este prin ordinul meu, lucrul acesta se va petrece până pe data de 8 august, adică va veni şi Poliţia alături de structurile de care vorbeam, pentru a elimina orice fel de întârziere, orice fel de reacţie întârziată", a declarat, joi,pom Mihai Fifor, la sediul MAI.

Comentarii

loading...