Foto Arhiva

Foto Arhiva

Firea se răfuieşte cu primarul Sectorului 5: "Va răspunde în faţa legii"

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că hotărârea primarului sectorului 5, Daniel Florea, de a deschide şcolile în perioada codului portocaliu de ninsoare, a încalcat decizia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, iar edilul va răspunde în faţa legii.

Rl online 0 comentarii

"Nu voi intra în polemică cu absolut nimeni. Am primit avertizarea Inspectoratului Şcolar. Am luat decizia de a închide şcolile şi grădiniţele şi ulterior a fost consfinţită de hotărârea unui for carte nu poate fi combătut, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Nu ne jucăm cu astfel de decizii şi nu putem să luăm decizii locale. Aceste hotărâri se iau conform legislaţiei în vigoare. Fiecare va răspunde în faţa legii pentru nesupunerea unei decizii a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, care va analiza cum a fost respectată hotărârea de fiecare instituţie. De la a deschide doar o grădiniţă şi a anunţa că deschizi toate şcolile, acest nu e conform cu legislaţia. Toate şcolile sunt în administrarea primăriilor, dar personalul didactic respectă tot ceea ce spune Inspectoratul Şcolar, prin urmare la nivelul primăriilor nu se pot lua decizii cu privire la cadrul didactic. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va analiza declaraţiile şi comunicările făcute ieri şi va lua deciziile în consecinţă", a afirmat Gabriela Firea, după şedinţa de vineri a comandamentului de iarnă.

Primăria Sectorului 5, condusă de edilul Daniel Florea, a decis, joi, ca şcolile de pe raza administrativă să rămână deschise, iar părinţii care doresc să-şi lase copiii la cursuri, să o poată face.

"În urma discuţiilor cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sector 5 şi cu directorii unităţilor de învăţământ, având în vedere că efectivul de cadre didactice va fi prezent vineri, 23 martie 2018, în şcoli şi grădiniţe, urmând să aibă program normal de lucru, s-a decis ca pe parcursul zilei de vineri, respectivele incinte să-i găzduiască pe cei mici. Aceeaşi soluţie a fost adoptată şi la nivelul creşelor aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5. Procedural, părinţii se vor adresa conducerii unităţilor de învăţământ, completând o cerere în momentul în care îşi lasă copiii în grija cadrelor didactice", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 5, remis de Mediafax.

Decizia închiderii şcolilor vineri a fost luată şi anunţată, încă de marţi, de primarul Capitalei, Gabriela Firea, în urma întrunirii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Comentarii

loading...