Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Credit foto: Claudia Chelbea

Credit foto: Claudia Chelbea

Flash mob cu 40 de copii pe trecerea pentru pietoni la începerea anului școlar

Rl online 0 comentarii

 

Cu ocazia începerii noului an școlar, EDIT (Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului) a organizat un flash mob pe trecerea pentru pietoni din zona Piața Victoriei, București, cu 40 de copii din cadrul Andra Gogan’s Dance Academy. 

Video flash mob: https://www.facebook.com/Oradeeducatierutiera/videos/373303510227798/

Scopul acestui flash mob a fost să tragă un semnal de alarmă, ținând cont că statisticile de la Comisia Europeană arată că:

•       în ceea ce privește decesele rezultate în urma accidentelor rutiere, România ocupă primul loc în clasamentul țărilor U.E., având în vedere raportul dintre numărul de victime și populaţia totală;

•       în România, au murit anul trecut peste 1.920 de oameni în accidente rutiere;

•       cele mai multe accidente sunt provocate de tinerii sub 25 de ani;

•       cele mai multe accidente cu copii se întâmplă în perimetrul școlilor și pe trecerile pentru pietoni. 

Mai mult, în cadrul proiectului “Ora de Educație Rutieră”, organizat și implementat de EDIT, a fost realizat un studiu pe aproximativ 1000 de elevi de clasele a III-a și IV-a în anul școlar 2018-2019, iar rezultatele spun că: 

•       23.9% din cei chestionați afirmă că membrii familiei lor nu își pun sau își pun doar uneori centura de siguranță;

•       26.0 % dintre respondenți au văzut cel puțin un membru al familiei traversând pe culoarea roșie a semaforului;

•       58% dintre cei chestionați merg singuri până la școală;

•       70.1% dintre respondenți au văzut adulții din mașină folosind telefonul în timp ce șofau.

Din dorința de a schimba statisticile îngrijorătoare, EDIT continuă proiectul “Ora de Educație Rutieră” și în noul an școlar 2019-2020, în București, dar totodată pregătește și programe educaționale în toată țara pentru copiii de la grădiniță, clasele primare și liceu. 

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/Oradeeducatierutiera/

Instagram: https://www.instagram.com/oradeeducatierutiera/

Trupa de dans: https://www.andragogandance.com/

 

 

 

Comentarii

loading...