10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialFOTO Pompierii s-au retras din zona incendiului din Parcul Naţional Domogled. Vor...

FOTO Pompierii s-au retras din zona incendiului din Parcul Naţional Domogled. Vor reveni luni

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă Caraş-Severin spun că există pericolul de extindere a incendiului din cauza vântului puternic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă Caraş-Severin, după ce au efectuat şapte aruncări cu apă elicopterele MAI au rămas la sol din cauza vântului puternic. De altfel, vântul bate foarte tare şi există pericolul extinderii focului.

”Din nefericire, s-a înteţit vântul, ceea ce poate avea ca efect intensificarea incendiului. Efectivele de la sol au început să se retragă pentru astăzi de la locul intervenţiei. Elicopterele rămân în zonă şi vor interveni şi mâine, dacă vor permite condiţiile meteo”, au transmis reprezentanţii ISU Caraş-Severin. 

Pompierii vor fi cazaţi, peste noapte, de Primăria Toplet, urmând să reia activitatea de stingere a incendiului luni dimineaţă. 

Reprezentanţii ISU Caraş-Severin spun că a mai fost identificată doar o porţiune de aproximativ 100 metri liniari unde arde mai intens.  

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază în Parcul Naţional Domogled, iar intervenţia pompierilor este dificilă, având în vedere relieful abrupt. ISU Caraş-Severin au solicitat forţe speciale din judeţele Timiş, Gorj şi Mehedinţi, iar aproximativ o sută de pompieri luptă cu focul. 

 

Cele mai citite

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă