Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

FOTO Valea Cerbului: Sute de familii s-au mutat deja în „Oraşul rulotelor”

Sute de familii s-au mutat cu rulotele pe Valea Cerbului din Buşteni şi multe altele urmează să petreacă vara aici, odată cu venirea vacanţei.

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Oameni din toate colţurile ţării se mută pentru câteva luni în această zonă cu aer curat, numită deja “orăşelul rulotelor”, potrivit Mediafax.

Lângă susurul apei sau lângă pădure, la aer curat şi multă linişte, oameni veniţi din toate colţurile ţării şi-au amplasat deja rulotelele, astfel că Valea Cerbului s-a transformat într-un orăşel unde sunt sute de “căsuţe” pe roţi, iar în jurul lor locatarii au amenajat grădini.

Tudor Dumitru, în vârstă de 70 de ani, este din Bucureşti şi vine de ani de zile pe Valea Cerbului. Anul acesta, datorită vremii bune, a venit de aproape o lună, alături de soţie, şi spune că nu duc lipsă de nimic.

“De 3 săptămâni am venit. E bine. E şi frig, şi cald, au fost două zile urate. Aerul în primul rând mă atrage. Stau până la toamnă. Stăm patru, cinci luni. E ca şi acasă, avem tot confortul. Apă avem aici, de spălat mă duc acasă la două săptămâni”, a spune Dumitru.

Potrivit acestuia, rulotiştii au devenit o mare familie. Au şi vizitatori, seara: urşii care vin în căutare de hrană.

Pe Valea Cerbului, fiecare se gospodăreşte cum poate. Mâncarea este făcută fie la grătar, fie la aragaz pentru că butelia cu gaze este nelipsită. Unii au şi televizor, având în vedere că şi-au achiziţionat panouri solare pentru energie.

“Am venit de două săptămâni. E foarte bine. Acum mă relaxez. Stau cât pot, sunt din Târgovişte”, a spus o femeie.

La rândul său, primarul din Buşteni, Irinel Ghiţă, a declarant, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că sute de rulote sunt deja pe Valea Cerbului.

„Sunt sute de rulote deja. Faţă de anii trecuţi, e schimbată situaţia în bine. Pajiştile sunt curate, sunt toalete ecologice, curăţate bisăptămânal. Drumul a fost asfaltat, mai rămâne problema cu urşii, dar nu ţine de noi”, a spus Ghiţă.

Camparea cu rulota costă 500 de lei pe sezon.

Comentarii

loading...