Centrul „Educație și meseriile la viitor”, „MatchMentor” și „Șapte pentru șapte. Trei ani și trei Penitenciare” sunt cele trei proiecte selectate de juriul Fondului IKEA

Centrul „Educație și meseriile la viitor”, „MatchMentor” și „Șapte pentru șapte. Trei ani și trei Penitenciare” sunt cele trei proiecte selectate de juriul Fondului IKEA

Fundația Comunitară București anunță proiectele câștigătoare ale Fondului IKEA

Proiectele vor fi susținute timp de trei ani cu un buget total de 1.050.000 lei. Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare, creat de IKEA România și Fundația Comunitară București, a fost lansat în ianuarie 2019 și a primit 77 de aplicații eligibile din București și județul Ilfov

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Centrul educațional „Educația și meseriile la viitor”, dezvoltat de grupul de inițiativă “Comunitatea educație pentru știință” de la Măgurele, propune modele de învățare pentru copii prin teme practice de știință. Centrul va deservi o comunitate rurală si semi-urbană de la Măgurele, județul Ilfov, și din sudul Bucureștiului și va fi amplasat în clădirea Institutului de Fizică Atomică.

MatchMentor, al organizației The Social Incubator, va spriini procesul de integrare socio-profesională a 150 de tineri, cu vârste între 15-18 ani, din sistemul de protecție a copilului. În cadrul programului, tinerii vor fi sprijiniți în dezvoltarea de abilități de viață prin programe de educațienon-formală, consiliere psihologică în dezvoltarea abilităților personale și profesionale, consiliere vocațională și orientare în carieră.

“Șapte pentru șapte. Trei ani și trei Penitenciare”, proiect al Fundației Svasta se adresează unui grup cu acces dificil la educație: copiii cu un părinte la unul din cele trei penitenciare din apropierea Bucureștiului (Jilava, Rahova și Giurgiu). Pentru aceste cazuri se impune o intervenție de sprijin urgentă pentru evitarea abandonului școlar.

Aproximativ 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeți funcțional, dublu față de media europeană, potrivit unui studiu realizat în anul 2016 de Centrul de Evaluare si Analize Educaționale. În București, rata de absolvire a învățământului secundar este de 53,7%, similar cu media națională, iar 15,9% dintre elevi abandonează școala înainte de finalizarea studiilor preuniversitare.

Fundația Comunitară București este partenerul IKEA România în dezvoltarea și implementarea Fondului IKEA pentru Educație și Dezvoltare.

 

Pentru întrebări legate de proiectele câștigătoare, vă rugăm contactați:

Ana Mircioagă, Coordonator Program, Fundația Comunitară București

[email protected]

Miruna Nichita, Project Manager, Fundația Comunitară București

[email protected]

 

Comentarii

loading...