Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gabriela Firea anunță deschiderea spitalului modular din Pipera

Gabriela Firea anunță deschiderea spitalului modular din Pipera

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat azi, printr-o postare pe facebook, deschiderea în Cartierul Pipera, a unei unități spitalicești modulare externe a Institutului ”Victor Babeș”.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Având în prezent o capacitate de 400 de paturi, ce poate fi extinsă cu încă 300, unitatea medicala este destinată pacienților Covid-19 cu forme ușoare și va funcționa ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat construirea spațiilor, dotarea lor, asigurarea serviciilor și a personalului, achiziția medicamentelor și a materialelor sanitare.

Spitalul are aviz de funcționare eliberat de DSP și, începând de vineri, a primit prin detașare mai multe cadre medicale care și-au dat acordul de a lucra în unitatea modulară: 61 de medici și mai mulți asistenți medicali și infirmieri, dintre care 36 din spitalele Primăriei Capitalei și 25 din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB. 

Admiterea pacienților la Secția Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor inițială, clinică și radiologică, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care tratează în continuare cel mai mare număr de pacienți infectați dintre toate spitalele COVID.

Pacienții care vor ajunge la secția modulară vor beneficia, potrivit primarului Capitalei, de condiții deosebite, fiecare salon având cel mult două paturi, și fiind prevăzut cu aparat de aer condiționat, lavoar, grup sanitar cu duș, vas de toaletă și boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă. De asemenea, saloanele dispun de televizoare și au asigurat accesul la internet. Totodata, exista și un număr de camere destinate personalului medical, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru asigurarea nivelului necesar de confort.

Spitalul modular a fost construit în timp record de Primăria Capitalei, prin Trustul de Clădiri Metropolitane și Compania pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Sunt asigurate toate serviciile necesare bunei funcționări, prin încheierea contractelor de: mentenanță și curățenie, colectarea și neutralizarea deșeurilor biologice, pază, catering, telefonie, internet, precum și utilitățile uzuale - apă, curent electric etc. Au fost achiziționate medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, consumabile, uniforme și echipamente de protecție pentru personalul medical, pijamale pentru pacienți etc.

Spațiile sunt dotate cu mobilier și echipamentele strict necesare (combine frigorifice, paturi, scaune, mese, noptiere, pubele, vestiare etc.), ASSMB beneficiind și de sprijinul DGASMB și al spitalelor aflate în administrare. Valoarea aproximativă a tuturor acestor achiziții, realizate de ASSMB pentru spitalul modular, se ridică la 90.000 de lei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...