12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialGalaţi: Bărbat fără adăpost, găsit înjunghiat şi incendiat într-un oficiu poştal

Galaţi: Bărbat fără adăpost, găsit înjunghiat şi incendiat într-un oficiu poştal

Bărbatul cu vârsta cuprinsă între 45 şi 50 de ani a fost descoperit, la sfârşitul săptămânii trecute, de pompieri şi poliţişti într-un sediu părăsit al Poştei Române.

Anchetatorii au deschis dosar penal pentru omor şi încearcă să afle cine este persoana care l-a înjunghiat şi incendiat pe bărbatul fără adăpost.

”S-a deschis dosar penal pentru omor cu autor necunoscut. Este vorba despre o victimă descoperită în noaptea de sâmbătă spre duminică, un om al străzii care a fost înjunghiat şi incendiat într-o clădire abandonată de pe strada Lebedei din oraşul Galaţi. Bărbatul avea între 47 şi 50 de ani, continuă cercetările”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate.

 
Poliţia aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a stabili care este cauza decesului. De asemenea, anchetatorii analizează mai multe piste, printre care se află şi piromanul lăsat în libertate de Judecătoria Galaţi, după ce a incendiat internatul unui liceu din oraş, o casă în care îşi găsiseră adăpost mai mulţi oameni ai străzii şi mai multe toalete publice.

Toate incidentele au avut loc anul trecut: în luna mai, piromanul a dat foc unei camere din internatul Colegiului Tehnic Traian Vuia, provocând pagube importante. Cinci luni mai târziu, acelaşi individ a incendiat un imobil de pe strada Rizer, în care ştia că se adăpostesc oameni ai străzii, în nici unul dintre incidente nefiind înregistrate victime.

Spre finalul anului trecut, bărbatul a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce încerca să incendieze o toaletă publică şi, astfel, s-a aflat că era autorul altor două incendieri de toalete publice.

Deşi era recidivist, judecătorii au decis că poate fi judecat în stare de libertate, sub control judiciar.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă