15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialGalați: Un şofer cere Poliţiei să îi plătească reparaţiile la maşină

Galați: Un şofer cere Poliţiei să îi plătească reparaţiile la maşină

Reclamantul a rămas înzăpezit pe un drum judeţean, iar autoturismul a fost avariat în timp ce un poliţist încerca să-l tracteze cu un tractor. Pentru încercarea sa de a scoate maşina din mormanul de zăpadă, poliţistul s-a ales şi cu acuzaţiile de distrugere şi abuz în serviciu.

Plângerea însoţită de factura pentru reparaţiile maşinii a fost înregistrată zilele trecute la IPJ Galaţi. În document, şoferul arată ce s-a întâmplat şi acuză autorităţile că drumul înzăpezit nu era marcat corespunzător şi nu avea semne informative.

”Un bărbat din Galaţi, născut în 1972, a făcut o plângere pe numele unui poliţist din comuna Scânteieşti. Reclamantul spune că pe 27.02, în jurul orei 13.30, trecea prin comună cu autoturismul personal, în interes de serviciu. Mergea spre Cuca şi pe DJ261, la o sută de metri de la ieşirea din localitate, a rămas înzăpezit. El susţine că drumul nu era marcat corespunzător şi că nu exista semn informativ. A sunat la 112, i s-a făcut legătura cu ISU, apoi au fost anunţate Primăria şi Poliţia din Scânteieşti”, arată Biroul de Presă al IPJ Galaţi.

După ce autorităţile locale au fost informate, în scenă a intrat şi poliţistul pe numele căruia a fost făcută plângerea. Agentul a venit la faţa locului la volanul unui tractor, în cabină aflându-se şi tractoristul. Potrivit reclamaţiei, maşina a fost avariată în momentul în care tractorul a încercat să o tragă din mormanul de zăpadă.

”La un sfert de oră de la apelul la 112, la faţa locului a ajuns un poliţist din Scânteieşti. Acesta conducea un tractor şi era însoţit de tractorist. Maşina a fost remorcată şi au încercat să o scoată din nămeţi. Reclamantul spune în plângerea sa că tractorul nu era echipat corespunzător şi a derapat, rupând bara din faţă a autoturismului”, precizează reprezentanţii IPJ Galaţi.

Ulterior, maşina a fost scoasă din nămeţi de un alt utilaj trimis de Primăria Scânteieşti.

Şoferul cere acum în instanţă poliţistului despăgubiri în valoare de 3.717 lei pentru reparaţiile maşinii.

În plus, proprietarul autoturismului spune că agentul de Poliţie şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi îl acuză de distrugere şi de abuz în funcţie, dosarul urmând să fie înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă